Gran Canaria

Swipe

Markten en supermarkten

Straatmarkten

Ieder gemeentedistrict van Gran Canaria heeft een of meer wekelijkse straatmarkten, momenten waarop anders zo stille plaatsjes tot leven komen. In de badplaatsen draait het op deze markten vooral om souvenirs, badkleding, leren tassen en dergelijke (afdingen!), terwijl je op de gemoedelijke markten in het binnenland kennis kunt  maken met verse (landbouw)producten en lokale kunstnijverheid.

Deze markten zijn te bezoeken van 9 tot ongeveer 14 uur en vinden altijd plaats op een centraal plein of rond een haven.

•, Dagelijks: Las Palmas

•, Dinsdag: Arguineguín, Santa Maria de Guía

•, Woensdag: San Fernando, Vecindario, Santa Lucía

•, Donderdag: Agüimes, Arguineguín

•, Vrijdag: Puerto de Mogán, Ingenio

•, Zaterdag: Arucas, Santa Brígida, San Mateo, Telde, San Fernando

•, Zondag: Gáldar, San Mateo, Santa Brígida, Jinámar, Moya, Teror, Valleseco, Valsequillo, San Bartolomé, Las Palmas (bloemenmarkt Vegueta en vlooienmarkt Santa Catalina)

Supermarkten

In iedere stad of dorp is ook een supermarkt of minimercado te vinden. In Las Palmas zijn kleine en grote supermarkten de hele dag open. Een van de grootste is de Carrefour bij Las Arenas, ten zuiden van Playa de las Canteras. Ook het winkelcentrum Atlántico in Vecindario heeft een grote Carrefour (bus 69 stopt voor de deur). Deze winkel heeft ook een grote non-foodafdeling met onder andere kleding en huishoudelijke artikelen. Veel artikelen worden uit Zuid-Amerika en Europa geïmporteerd.

In de badplaatsen kun je voor de dagelijkse boodschappen terecht in de grote Hiperdino’s. Hier zijn verse groenten, brood, kaas, vlees, wijn en dergelijke voordelig geprijsd, en je kijkt je ogen uit op de visafdeling waar octopussen, schelpdieren en enorme vissen in allerlei kleuren op het ijs liggen uitgestald. Alcohol en sigaretten zijn in deze winkels goedkoper dan op het vliegveld.

Voor vers brood en zoetigheden kun je in sommige plaatsen ook terecht in bakkerswinkels. 

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria