Gran Canaria

Swipe

Stranden

Gran Canaria is gezegend met circa vijftig kilometer aan stranden. Er is een plek voor iedereen: gezinnen, watersporters en rustzoekers. Ook de hoofdstad Las Palmas heeft een eigen, mondain stadsstrand: Playa de las Canteras.

Zuidkust

Aan de zuidkust zijn de stranden lang en breed en hebben fijn of grofkorrelig geel tot goudbruin zand. Playa del Inglés is het bekendste strand maar eigenlijk is de hele zuidkust een aaneenschakeling van toeristische stranden. Wat deze zuidelijke stranden gemeen hebben is dat ze schoon zijn en geleidelijk aflopen in zee, ideaal voor kinderen. Ze zijn voorzien van ligbedden en parasols en op de meeste kun je tegen betaling gebruikmaken van douches en toiletten.

Dat deze stranden druk zijn behoeft nauwelijks nog vermelding. Toch zijn ze niet zo vreselijk als soms wordt voorgesteld. Wie bereid is een stukje te gaan lopen zal er zelfs rustige plekjes kunnen vinden.

West-, oost- en noordkust

Stranden aan de westkust hebben donker vulkanisch zand terwijl stranden aan de noord- en oostkust vaak rotsachtig zijn of bezaaid met kiezelstenen. Het zijn minder geschikte plekken om te gaan zwemmen vanwege de sterke golfslag en stromingen. Sommige afgelegen strandjes zijn alleen per jeep of te voet te bereiken. Dat is misschien een nadeel maar daar staat tegenover dat deze stranden vaak prachtig gelegen zijn, onderaan een hoge klif of bij een groenblauwe baai, en dat ze op weekdagen zo goed als verlaten zijn.

Een overzicht van alle stranden is te vinden op www.grancanaria.com.

Zwembroek vergeten? Geen nood! Er is genoeg ruimte voor naaktrecreatie op Gran Canaria. 

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria