Gran Canaria

Swipe

Taal

De officiële taal van de Canarische Eilanden is, het zal niemand verbazen, Spaans (Castiliaans) maar in plaatsen waar veel toeristen komen kun je goed terecht met Duits of Engels. Daarbuiten is enige kennis van het Spaans handig. Het wordt zeer gewaardeerd als je in ieder geval een paar woordjes Spaans spreekt, want ook al begrijpen de Canariërs wat Engels, de meeste mensen geven toch het liefst antwoord in het Spaans.

Neem een woordenboekje mee, dat kan van pas komen bij het lezen van menu’s, opschriften en verkeersaanwijzingen.

Het Canarische Spaans is net even anders dan het Spaanse Spaans. Niet alleen hebben de Canariërs een eigen, wat zangerig accent maar ook is de taal verrijkt met Guanchen-woorden en zijn er dankzij de langdurige banden met Groot-Brittannië ook woorden aan het Engels ontleend. De taal vertoont ook overeenkomsten met het Spaans uit Latijns-Amerika. Zo worden de ‘z’ en ‘c’ (voorafgaand aan een ‘i’ of ‘e’) minder slissend dan in Spanje uitgesproken. De letter ‘s’ aan het eind van een woord (en soms ook midden in een woord) wordt vaak weggelaten, dus je hoort ‘gracia’ in plaats van ‘gracias’ en ‘buena dia’ in plaats van buenas dias.

Taalcursussen

Gran Canaria is een ideale plek om een taalcursus Spaans te combineren met een vakantie. Dit kan ter plekke geregeld worden bij de Gran Canaria School of Languages in Las Palmas, Calle Dr. Grau Bassas 27, Tel: 928 267 971; www.nl.grancanariaschool.com of via een van diverse de Nederlandse organisatoren van talenreizen. Er zijn ook speciale cursussen voor jongeren en voor vijftigplussers.

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria