Gran Canaria

Swipe

Veiligheid

Over het algemeen zul je je veilig voelen op Gran Canaria. In Las Palmas is het wel zaak goed op je spullen te passen, zoals in iedere grote stad. Zakkenrollerij, tasjesroof en andere vormen van criminaliteit zijn daar niet ongewoon. ’s? Avonds in je eentje door de donkere straatjes van het havenkwartier lopen is ook daarom waarschijnlijk geen goed idee.

Voor het hele eiland geldt: laat geen waardevolle spullen in je hotelkamer of appartement liggen. Sluit ramen en deuren af als je weggaat en ook als je gaat slapen. In de meeste hotels kun je gebruikmaken van een kluisje voor het bewaren van je paspoort en andere belangrijke zaken.

Als toeristen al slachtoffer worden van criminaliteit dan gaat het meestal om diefstal uit auto’s. Laat daarom ook nooit spullen in de auto liggen, ook niet in de kofferbak. Mocht er toch iets waardevols gestolen zijn dan is het zaak aangifte te doen bij de politie als je aanspraak wilt maken op je bagageverzekering. Is je paspoort gestolen, neem dan contact op met het Nederlandse consulaat voor een nieuw exemplaar.

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria