Gran Canaria

Swipe

Vissen

Sportvisserij kan op Gran Canaria het hele jaar beoefend worden, vanaf de kust, een boot of een pier. Ook in de zoetwatermeren in het binnenland valt het een en ander uit het water te halen; joekels van karpers bijvoorbeeld. www.carpgrancanaria.com 

Uit de kust waar de oceaanbodem al snel een diepte van 3000 meter bereikt gaan diepzeevissers de strijd aan met tonijnen, snelle wahoo’s, witte en blauwe marlijne), dorado’s, zwaardvissen en af en toe haaien. Deze vissen geven zich niet zomaar gewonnen (een blauwe marlijn haalt snelheden van 120 km/uur) en als ze aan de haak geslagen worden levert dat een spannende strijd op.

Aan het eind van de dag zie je in de havens vissers met hun trofeeën op de foto gaan. Echter, bij steeds meer visexcursies worden sommige vissoorten na de vangst weer losgelaten omdat sprake is van overbevissing. Het hoogseizoen voor ‘big game’-vissen ligt tussen mei en oktober. 

De faciliteiten voor diepzeevisserij zijn uitstekend en brachten Gran Canaria en vooral Puerto Rico al tientalle wereldrecords. Visexcursies met speciaal toegeruste schepen vertrekken vanuit Puerto Rico, Puerto de Mogán en Pasito Blanco. Privécharters zijn ook mogelijk.

NB: Voor vissen in de zoetwater(stuw)meren in het binnenland is een vergunning nodig. Informeer bij de dichtstbijzijnde ayuntamiento (gemeentehuis) of bij een toeristenbureau.

www.barakudados.com 

www.sportfishing.cc (ook dolfijn- en walvistrips)  

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria