Gran Canaria

Swipe

Wind- en kitesurfen

Winderig Gran Canaria trekt windsurfers uit heel Europa, zowel amateurs als profs. Wereldkampioen Björn Dunkerbeck heeft er een eigen windsurfcentrum.

Aan de oost- en zuidkust van het eiland zijn diverse geschikte plekken om te (leren) windsurfen maar Pozo Izquierdo is veruit de bekendste windsurfspot. Wil je echte ‘cracks’ aan het werk zien, ga hier dan naartoe in de zomer tijdens de Gran Canaria Super Grand Slam wanneer er twee rondes van de PWA wereldkampioenschappen worden gehouden. Er is een schoon hostl met zwembad en restaurant waar je een (stapel)bed kunt reserveren via de windsurfschool, Tel: 928 121 400.

Andere populaire windsurflocaties zijn Bahia Felíz eveneens aan de oostkust en Playa de Vargas waar de wind snelheden van 60 km/uur bereikt. Beginners kunnen terecht in de kalmere wateren van Playa de las Canteras in Las Palmas en rond Maspalomas. De mogelijkheden voor kitesurfen zijn beperkt.

Wind- en kitesurfmateriaal zijn te huur vanaf circa 40 euro per dag. Windsurfcursussen zijn te volgen voor 100 euro voor tien lessen van een uur. De beste periode voor windsurfen is april t/m augustus.

Bij deze windsurfcentra is ook accommodatie te boeken: www.pozo-ciw.com (windsurfcentrum Pozo Izquierdo) en

www.dunkerbeck-windsurfing.com (windsurfcentrum Björn Dunkerbeck)

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria