Gran Canaria

Swipe

Zeilen

Zeilers die een tocht naar Zuid-Amerika of een reis om de wereld maken doen steevast de Canarische Eilanden aan, het laatste stukje Europa voordat de uitgestrekte Atlantische Oceaan begint. Wie tijdens zijn vakantie wil zeilen kan in de jachthavens van Gran Canaria een kleine of grote zeilboot met of zonder bemanning huren of deelnemen aan een van de talloze zeilexcursies die worden aangeboden, op catamarans of grote zeilschepen.

Op mooie, zonnige dagen is een aangenamer tijdverdrijf haast niet denkbaar. Terwijl jij lekker op het dek ligt en geniet van de zon en de golven, werkt de bemanning zich in het zweet en zorgt voor het zeil, het roer en de lunch. Met een beetje geluk zie je onderweg dolfijnen, vliegende vissen of walvissen. Reserveringen via hotels of direct in de havens van Las Palmas, Puerto Rico, Puerto de Mogán, Arguineguín en Pasito Blanco.

Rond Las Palmas worden ook zeilwedstrijden georganiseerd waar de internationale top aan meedoet zoals de Atlantic Rally for Cruisers (ARC) op de laatste zondag van november. Populair is de Canarische zeilvariant vela latina (Latijns zeilen) waarbij de bemanning veel moeite moet doen om een zeilbootje van bescheiden afmetingen met een relatief groot zeil in bedwang te houden. Vela latina-wedstrijden vinden plaats op zaterdagmiddag van april tot oktober, zowel bij Puerto Rico als aan de oostkust van Las Palmas.

www.aventura.nl (verhuur zeiljachten, Puerto de Mogán) 

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria