Gran Canaria

Swipe

Autohuur

Gran Canaria is uitstekend met het openbaar vervoer te bereizen. Wil je meer van het eiland zien en ook plaatsen in het binnenland bezoeken dan kan een huurauto je echter veel tijd besparen. Een Nederlands rijbewijs in combinatie met een geldig identiteitsbewijs en een creditcard is voldoende voor autohuur. Veel verhuurbedrijven hanteren een minimumleeftijd van 21 jaar voor de bestuurder.

Wil je meteen bij aankomst op Gran Canaria over een auto beschikken, regel dit dan vooraf in Nederland of België. Het is de moeite waard prijzen te vergelijken maar bekijk wel goed wat er allemaal inclusief is. Sunnycars (www.sunnycars.nl) geeft meteen een totaalprijs, dus inclusief verzekeringen en dergelijke. Ter plaatse betaal je dan alleen nog de brandstof. Internationale bedrijven zoals Herz, Europcar, Avis en Record zijn vertegenwoordigd op de luchthaven. Betrouwbare lokale bedrijven zijn Cicar (Tel: 928 765 500 Playa del Inglés, Tel: 928 264 089 Las Palmas; www.cicar.com) en Betacar (www.betacar.biz), met kantoren in verschillende plaatsen. De prijzen zijn heel redelijk en oe langer je huurt, hoe lager het gemiddelde dagtarief wordt. Ook de benzine is niet duur.

Speelt geld geen rol dan valt in de zomer een open jeepje of cabrio te overwegen, ideaal in dit klimaat. Kijk de auto goed na voordat je wegrijdt en check het reservewiel. Noteer het telefoonnummer van de verhuurder voor het geval je pech krijgt. In geval van een aanrijding: noteer naam en adres van de andere partij en geef dit door aan de autoverhuurder. Zijn er problemen, laat dan de politie komen. Huurauto’s zijn het doelwit van diefstal, vooral in Las Palmas. Laat daarom nooit iets van waarde in de auto liggen en parkeer niet langdurig op verlaten plekken.

Ga altijd met een volle tank de bergen in, tankstations zijn daar dun gezaaid. Bij benzinestations kun je uitsluitend contant afrekenen bij degene die de tank voor je vult. Loodvrij heet sin plomo. ‘s Avonds na 20 uur zijn de meeste benzinestations gesloten. De stations rond het vliegveld kennen wel ruimere openingstijden.

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria