Gran Canaria

Swipe

Bus

Vervoer per guagua is op Gran Canaria uitstekend geregeld. Moderne, airconditioned bussen van Global, Tel: 902 381 110 vertrekken stipt op tijd vanaf het centrale busstation in Las Palmas en rijden naar alle uithoeken van het eiland. Ook de meer afgelegen dorpen zijn per bus bereikbaar, al komt de bus daar minder vaak, vooral in het weekend.

OV-Chip

De prijs van het kaartje, te koop bij de buschauffeur, is afhankelijk van de afstand. Ben je van plan frequent gebruik te maken van de bus dan is een Tarjeta Insular een nuttige investering. In de bus noem je je bestemming aan de chauffeur die een code intoetst. Vervolgens steek je het pasje met magneetstrip in de automaat en wordt het juiste bedrag afgeschreven. Op de achterkant van de kaart komt een stempel met het saldo. Dit is veel gemakkelijker dan contant betalen en bovendien geeft deze kaart tot 30% korting op de bustarieven. Zo reis je voor een schijntje het eiland rond.

De Tarjeta Insular (ook geldig in de stadsbussen van Las Palmas) is verkrijgbaar op busstations in grote plaatsen (loket of automaat) en bij kiosken/kantoorboekhandels. Er wordt geen reclame voor gemaakt dus soms is het even zoeken. Dienstregelingen (líneas y horarios) zijn gratis bij busstations af te halen en bij het Global-kantoortje in de aankomsthal op het vliegveld. Er zijn twee (elkaar overlappende) edities: een voor het noorden (norte) en een voor het zuiden (sur). Bij de meeste bushaltes hangt een overzichtje met vertrektijden voor de desbetreffende halte.

www.globalsu.net (regionaal busverkeer); www.guaguas.com (stadsbussen Las Palmas)

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria