Griekse Eilanden

Swipe

Attracties voor kinderen

Op steeds meer eilanden zijn er attracties die speciaal voor kinderen erg aantrekkelijk zijn. Actieve zaken zoals aquaparken met veel glijbanen en golfslagbaden, go kart- en skelterbanen en allerlei (water)sportfaciliteiten, komen er steeds meer. Maar ook aquaria met inheemse vissoorten, haaien en schildpadden zijn vrij nieuw. Op Kreta heeft bijvoorbeeld nog niet zo lang geleden Cretaquarium zijn deuren geopend op het terrein van de voormalige Amerikaanse legerbasis in Gournes.

Ook grotten, kastelen, kloosters en natuurparken zijn avontuurlijke uitjes voor kinderen en volop te vinden op de Griekse eilanden. Tochten per ezel of varen met een boot: altijd leuk. Ook opgravingen en musea kunnen heel boeiend zijn voor kinderen. Zeker als u de geschiedenis voor ze tot leven doet komen. 

Bij veel attracties en bezienswaardigheden gelden kinderkortingen voor kinderen tot 12 jaar. Op de ferryboten tussen de verschillende eilanden reizen kinderen tot 4 jaar meestal gratis mee. Voor kinderen tot 12 jaar zijn er kortingen die variëren van 30 tot 50%.

Bij de hoofdstukken per eiland zijn de dingen die voor kinderen extra interessant kunnen zijn, apart aangeduid.

10 prachtige bestemmingen in Griekse Eilanden