Griekse Eilanden

Swipe

Kindvriendelijke stranden

De leukste attractie is natuurlijk het strand en dat is op de Griekse eilanden nooit ver weg. Lange zandstranden met een ondiep aflopende zee zijn het meest ideaal voor kinderen. Die stranden zijn er genoeg te vinden op de Griekse eilanden, maar het is aan te raden om van te voren bij uw reisorganisatie advies in te winnen over het soort strand in de buurt van de plek waar u verblijft. Veel baaitjes en strandjes zijn namelijk tamelijk rotsachtig en kiezelig en vaak alleen bereikbaar via steile onverharde weggetjes of smalle traptreden. Ook hierop kunnen kinderen zich overigens prima vermaken. Een paar stevige waterschoentjes is dan wel een must.

Blue Flag

Op maar liefst 411 stranden in Griekenland wappert een blauwe vlag. Deze Blue Flag is sinds 1987 een gerenommeerd milieukenmerk dat alleen aan de mooiste stranden ter wereld wordt uitgereikt. De stranden die aan de eisen van Blue Flag voldoen zijn schoon, hebben uitstekend zwemwater, hebben sanitaire voorzieningen, er is een Eerste Hulppost, er is toezicht van gediplomeerde redders en er is drinkwater aanwezig. Ook moet de toegang tot deze stranden veilig zijn en bereikbaar voor rolstoelen en kinderwagens. Honden en auto’s zijn er verboden. Ideale stranden dus ook om de kinderen naar hartenlust te laten spelen.

Blauwe vlagstranden zijn onder meer te vinden op Kreta, Zakynthos, Kefalonia, Lefkas, Korfoe, Samos, Chios, Lesbos, op veel Cycladen en op de Dodekannesos. Een compleet en actueel overzicht van stranden die voldoen aan de eisen van Blue Flag kunt u vinden op www.blueflag.org.

10 prachtige bestemmingen in Griekse Eilanden