Griekse Eilanden

Swipe

Fast food

Fast food kennen de Grieken al heel lang. Broodjes in alle soorten en maten en hartige hapjes van bladerdeeg zijn overal verkrijgbaar en een píta gýros op zijn tijd is geliefd bij jong en oud. De vele gyrostentjes met hun verticaal ronddraaiend spit zijn al van verre te herkennen door de heerlijke geuren van gegrild vlees. Meestal zijn hier ook souvláki en andere grillspecialiteiten verkrijgbaar.

Men eet het veelal als stevig tussendoortje, maar voor de hongerige toerist is het ook een uitstekend en heel goedkoop lunchgerecht. Voor rond de twee euro eet men zijn buikje rond aan deze caloriebom die bestaat uit een opgerolde píta (een plat rond broodje) gevuld met stukjes gekruid vlees (meestal varkensvlees, soms kip), frietjes, tzáziki en tomaat. Gezond is het bepaald niet, maar wel lekker!

De kwaliteit van de gyrostentjes kan erg verschillen. Is er weinig klandizie dan blijft de vleesrol aan het spit ook langer hangen. Zwermt er een grote groep lokale inwoners bij het tentje rond, dan mag men ervan uit gaan dat het er goed is.

10 prachtige bestemmingen in Griekse Eilanden