Griekse Eilanden

Swipe

Verschillende soorten eetgelegenheden

Omdat eten zó ontzettend belangrijk is in de Griekse cultuur, bestaan er ook veel soorten eetgelegenheden. Wilt u echt lekker eten, mijdt dan de al te toeristische plekken. Een goede graadmeter is te kijken waar de lokale bevolking uiteten gaat. Ook is het vaak zo dat hoe ongezelliger het eettentje eruit ziet, hoe beter het eten. Onder een tl-balk ziet men immers beter wat er op het bord ligt dan bij gezellig schemerlicht. Ziet een restaurant er al te gezellig uit, dan is dit meestal speciaal voor toeristen gedaan.

- Estiatório

Dit is een restaurant waar alle etenswaren en dranken geserveerd worden.

- Tavérna

Meestal iets kleiner en gemoedelijker dan een estiatório. Het echte verschil zit hem in het feit dat er in een taverna alleen Grieks gedestilleerd geschonken mag worden. Dus: Oúzo, Metáxa en tsipoúdia of rakí. Andere sterke drank is er verboden.

- Psarotavérna

Dit is een taverna waar verse vis wordt geserveerd.

- Ouzerie

Heel veel verschillende soorten Ouzo heeft men hier op voorraad. De kaart bevat een selectie heerlijk mezzedákia (zeg maar Griekse tapas).

- Rakadiko of mezzedopolío

Hetzelfde als een Ouzerie maar dan wordt bij de mezzedákia rakí (Tsipoúdia) geserveerd.

- Psistaría

Dit is een grillroom waar men gýro-píta, souvláki, kip-aan-het-spit en andere gegrilde gerechten klaarmaakt.

- Snackbar

Meestal geschreven als: Snakbar. Broodjes, pizza en soms ook gýro-píta zijn hier verkrijgbaar.

- Kafeníon

Koffiehuis waar ook bier, wijn, tsipoúdia en de onafscheidelijke kleine hapjes hierbij geserveerd worden. Meestal wordt een kafenion allleen door mannen gefrequenteerd.

-, Zacheroplastío

Dit is een banketbakker/koffieshop. Onder het genot van een kopje koffie kunnen hier de heerlijkste zoetigheden gegeten worden. Ook zijn er vaak hartige bladerdeegpasteien verkrijgbaar zoals tirópita met kaas, spinakopíta met spinazie of een combinatie van beiden.

Theodora Appartementen

Het rustige Theodora Appartementen is uiterst geschikt voor de liefhebbers van hetéchte Griekenland. Het kleinschalige appartementencomplex biedt je een fijne uitvalsbasis om...

v.a. 428 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Griekse Eilanden