Griekse Eilanden

Swipe

Gezondheid

De gezondheidszorg is goed geregeld in Griekenland. Overal, zelfs in de kleinste dorpjes, zijn dokters en goed uitgeruste apotheken (farmakía) te vinden. Veel medicijnen die in Nederland en België alleen op doktersrecept verkrijgbaar zijn, zijn er vrij verkrijgbaar voor een fractie van de prijs die er bij ons voor betaald moet worden.

De meeste grote plaatsen hebben een ziekenhuis. De artsen zijn over het algemeen zeer goed opgeleid, alleen de (hygiënische) omstandigheden in de ziekenhuizen kunnen nogal eens verschillen. Heeft u een medisch probleem dan kunt u zich melden bij de Eerste Hulp van een ziekenhuis. Inschrijven hoeft niet, uw beurt afwachten ook niet, want dan heeft u kans dat u nooit aan de beurt komt. Stap gewoon naar binnen en maak duidelijk dat u hulp nodig heeft.

In het ongewenste geval dat u in het ziekenhuis wordt opgenomen, verwacht dan niet al te veel zorg van het verplegend personeel. Dat beperkt zich alleen tot de hoognodige medische verzorging. De familie van de patiënt neemt de rest van de verzorging voor zijn rekening. Daarbij hoort overigens ook het eten. En als dat niet mogelijk is, moet er een privé--verpleeghulp worden ingeschakeld.

10 prachtige bestemmingen in Griekse Eilanden