Griekse Eilanden

Swipe

Iets bijzonders

Een rotsachtig uiterlijk of glooiende groene heuvels; kale vlaktes of een weelderige begroeiing; pittoreske dorpjes of mondaine steden; lange witte zandstranden of piepkleine verlaten kiezelbaaitjes; oude mannetjes op ezels of jongeren op scooters. De contrasten op de verschillende Griekse eilanden zijn groot. Sommige, grotere, eilanden bieden al het bovengenoemde, maar over het algemeen zijn de Griekse eilanden echt niet onder één noemer te vatten.

Graadmeter

Het is moeilijk een advies te geven over de keuze van een bepaald eiland. Allemaal hebben ze namelijk wel iets bijzonders. Cultuur, natuur en sporen van de rijke Griekse geschiedenis zijn overal te vinden. Pittoreske dorpjes en schattige haventjes hebben ze ook allemaal in overvloed. Wandelaars, rustzoekers, fietsfanaten, natuurliefhebbers, cultuur en geschiedenisfans en degenen die houden van strand, zee, uitgaan en lekker eten komen op vrijwel ieder eiland aan hun trekken. Er zijn uiteraard meer en minder toeristische eilanden, maar ook dat is geen graadmeter voor wat ze wel of niet te bieden hebben.

Ongerepte achterland

Echt massatoerisme met enorme hotels, appartementencomplexen en all inclusiveformules kennen de Griekse eilanden vrijwel niet. Het is allemaal heel kleinschalig en ook al verblijft u in een oord waar het toerisme hoogtij viert, dan nog is er redelijk eenvoudig aan te ontsnappen. Gewoon door wat verder te kijken dan de hoofdstraat waar de meeste bars, disco’s en winkels zitten en het ongerepte achterland in te duiken. Ieder eiland heeft wel iets eigens en bijzonders, maar allemaal hebben ze één ding gemeen: de typisch Griekse sfeer is overal zeer nadrukkelijk aanwezig.

10 prachtige bestemmingen in Griekse Eilanden