Griekse Eilanden

Swipe

Televisie

Naast de openbare omroep ET1 en ET2 kent de Griekse televisie ook een groot aanbod van commerciële omroepen. Mega, Ant1 (spreek uit: Anténa) en Star zijn hiervan de bekendste. Ook zijn er veel regionale zenders.

Net als bij ons zijn de Grieken dol op hun dagelijkse portie nationale soaps. Films op tv (en ook in de bioscoop) worden niet nagesynchroniseerd maar Grieks ondertiteld, een handig hulpmiddeltje voor een ieder die de Griekse taal onder de knie wil krijgen.

Ondanks dat de Grieken pas in de jaren zestig televisie kregen, lijkt men het gemis van destijds aardig te hebben ingelopen. Grote spelshows in de trant van Spel zonder Grenzen, Quizzen, reality-tv en grote shows zoals Idols, de Grieken vinden het allemaal geweldig. Ook in dit land roert Endemol zich flink, hoewel het programma Big Brother bij aanvang wel tijdelijk gestopt werd omdat het de wetten op de openbare zedelijkheid en waardigheid zou hebben overtreden, aldus de Griekse mediaraad. Later mocht Big Brother alsnog na middernacht worden uitgezonden. Discussieprogramma’s doen het erg goed en speelfilms worden vaak onderbroken door ellenlange journaaluitzendingen. Ook lange muziekprogramma’s met traditionele muziek en dans zijn erg geliefd.

Griekenland kent een lange speelfilmtraditie. Wellicht komt dit voort uit het traditionele schimmentheater (Karagiózis) dat vroeger erg populair was. Ook nu worden hier en daar nog voorstellingen gegeven. Grieken gaan graag naar de bioscoop en op veel plekken zijn er ook openlucht bioscopen.

Op de Griekse televisie worden naast de geijkte Hollywoodproducties ook erg veel films uit de Griekse oude doos vertoont. Dit zijn vooral romantische komedies uit de jaren vijftig toen er aan de lopende band films werden gemaakt. Er komen nog steeds veel mooie films uit Griekenland die bij ons steevast in het filmhuis belanden.

Kookis Village

Het typisch Griekse Secrets Kookis Village in Limni Keri is een mooi resort waar velen een zeer goede beoordeling over hadden. Je...

v.a. 544.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Griekse Eilanden