Griekse Eilanden

Swipe

Pinnen, telefoneren en internet

Nog niet zolang geleden was pinnen of met creditcard betalen erg moeilijk in Griekenland. Ook overschrijvingen en cheques kende men nog nauwelijks. Alles gebeurde er cash. Ouden van dagen moesten hun pensioen contant gaan ophalen bij het postkantoor en alle telefoon-, gas-, licht-, elektra- en waterrekeningen moesten cash betaald worden.

Op het platteland is dit trouwens nog heel gebruikelijk, maar ook op dit gebied begint Griekenland zijn achterstand danig in te lopen. Pinautomaten vindt men er in overvloed en betalen met creditcard is ook geen enkel probleem meer.

De Grieken zijn zelf behoorlijk dol op creditcards en alle voordelen ervan. Hoewel de meeste Grieken (negen van de tien) over een mobiele telefoon beschikken, zijn er heel veel openbare telefoons. Een telefoonkaart koopt men bij de períptero (kiosk) die op iedere straathoek te vinden is.

Ook de ontwikkeling van de computer en internet heeft zich razendsnel uitgebreid. In de meeste plaatsen waar het toerisme enigszins ontwikkeld is, zijn internetcafés aanwezig met supersnelle verbindingen. Sta er echter niet versteld van als er in overheidsgebouwen, kantoren of politiebureaus helemaal nog geen gebruik wordt gemaakt van digitale hulpmiddelen.

10 prachtige bestemmingen in Griekse Eilanden