Griekse Eilanden

Swipe

Bezienswaardigheden

Er is zoveel te ontdekken op de Griekse eilanden!

De persoonlijke top-5 bezienswaardigheden van Griekse Eilanden expert Machteld Leistra

1. Lesbos 
Het eiland met de meeste zonne-uren van Griekenland. Niet voor niets het lievelingseiland van de mythische zonnegod Apollo dus. In tegenstelling tot veel andere Griekse eilanden is Lesbos heel groen. Het is dan ook een paradijs voor wandelaars en vogelspotters. Het prachtige middeleeuwse stadje Molyvos is zeer toeristisch, maar er zeker niet door bedorven. Je kunt er urenlang door de nauwe straatjes en steegjes dwalen. 

2. Chios 

Klein, maar fijn. In Griekenland bestaat het spreekwoord 'Een chiotisch leven leiden' wat zoveel betekent als: leven als een god in Frankrijk. Chios is een waar open lucht museum met prachtige middeleeuwse stadjes en mystieke kloosters waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Bezoek natuurlijk ook de plek waar Homerus geboren zou zijn. 

3. Corfu 

Het eiland van de vroegere jetset. Keizerin Sissi bouwde er een pompeus vakantieverblijf dat je nu kunt bezoeken. En vele andere beroemdheden vierden graag hun vakantie op dit eiland. Het mooie eiland heeft vaak als decor gediend voor films en tv-series. Hoofdstad Kerkyra of Corfu-Stad is zowel historisch als mondain, het noorden van het eiland biedt mooie baaien en idyllische dorpjes, het midden is heuvelachtig en de laagvlaktes van het zuiden zijn overdekt met miljoenen olijfbomen en cipressen. 

4. Rhodos 

Hoogtepunt van 'bloemeneiland' Rhodos is uiteraard  Rhodos-Stad, waar je je (mits niet te druk met toeristen) zomaar in de middeleeuwen kunt wanen. Niet voor niets staat dit oude, geheel met kasteelmuren omringde deel van de stad op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Verder heeft het eiland alles te bieden wat je van een Grieks eiland mag verwachten. Het is overigens ook zeer geschikt voor fietsliefhebbers. 

5. De Cycladen

Wie aan Griekse eilanden denkt, denkt aan witgekalkte huisjes, windmolentjes en kerkjes met blauwe koepeldaken. Dit vind je allemaal op de Cycladen (waarvan Mykonos en Santorini de bekendste zijn). Velen gingen je al voor, maar van eiland naar eiland hoppen is nog steeds een ultieme vakantiebeleving. Doe dit wel in voor- of najaar om de grootste drukte (en hitte) te vermijden. 

10 prachtige bestemmingen in Griekse Eilanden