Griekse Eilanden

Swipe

Reizen naar de Griekse eilanden

De gemakkelijkste manier om naar de Griekse eilanden te reizen is met het vliegtuig. Bijna ieder eiland beschikt over een vliegveld(je). Het goedkoopste is het om een pakketreis te nemen d.w.z. een vliegreis plus accommodatie. Het nadeel is dat u dan meestal in de wat toeristischer gebieden terecht komt en zeker op de grotere eilanden is dat in het hoogseizoen voor rustzoekers geen aanrader.

Wilt u zelf uw vliegreis boeken dan kan dat tegenwoordig erg gemakkelijk via internet.

Met eigen vervoer en de boot

Wilt u met uw eigen auto naar de Griekse eilanden, dan is het het gemakkelijkst om in Italië de boot te nemen naar een van de Griekse havens op het vasteland. Van daaruit vertrekken dan weer diverse ferry’s, kleinere boten of supersnelle boten naar de diverse eilanden. Ook tussen de eilanden varen diverse passagiersschepen.

Reserveren is een must als u een plekje voor uw auto wilt bemachtigen, want die zijn beperkt. Wilt u in Griekenland buiten het hoogseizoen zonder auto meevaren dan kunt u tickets bij de haven kopen. Let op: bij slecht weer kunnen vaarten geannuleerd worden. Op de boten kunt u in verschillende klassen verblijven. Het spreekt vanzelf dat een dekplaats goedkoper is dan een luxe cabine. Tickets zijn te boeken bij het reisbureau of op internet.

  • Met Minoan Lines kunt u de oversteek Italië-Griekenland maken vanuit Venetië, Ancona en Brindisi. De boten meren aan in Igoumenitsa, Korfoe, Patras en Piraeus. Vanuit die laatste haven gaan boten naar Heraklion op Kreta. Meer info: www.minoan.gr.  
  • De boten van Blue Star Ferries vertrekken vanuit Bari en Ancona naar Patras, Igoumenitsa en Korfoe. Vanuit Piraeus en Rafina gaan ferryboten naar de eilanden van de Dodekanessos en de Cycladen. Meer info: www.bluestarferries.com.  
  •  Met Anek Lines kunt u vertrekken vanuit Ancona en Venetië en naar Igoumenitsa, Korfoe, Patras en Piraeus varen. Deze maatschappij doet ook verschillende havens op Kreta aan. Meer info: http://www.minoan.gr.  
  • Hellenic Seaways heeft snelle boten en gewone ferry’s en vaart vanuit Piraeus, Agios Konstantinos en Volos naar de Cycladen, Samos, Ikaria, Chios, Lesbos, de Sporaden en de Saronische eilanden. Meer info: www.hellenicseaways.gr  
  • NEL Lines vaart met gewone ferry’s en supersnelle boten vanuit Pireaeus en Thessaloniki naar de Cycladen en de Noord-Egeïsche eilanden. Meer info: www.nel.gr.

10 prachtige bestemmingen in Griekse Eilanden