Griekse Eilanden

Swipe

Toeristische informatie

Openingstijden

Het is lastig om iets over openingstijden e.d. te vermelden omdat er ter plekke vaak niet al te strikt mee omgegaan wordt en omdat ze per seizoen of zelfs tijdens een seizoen zomaar kunnen veranderen. Vooral bij de wat kleinere en minder druk bezochte attracties. Ons is het net iets te vaak gebeurd dat een bezienswaardigheid of museum wilden bezoeken en dat we voor gesloten deuren stonden, terwijl in de reisgids of brochure werd aangegeven dat het toch echt open moest zijn. Om ergernis te voorkomen, kunt u het beste te rade gaan bij de gemeente, plaatselijke VVV of de toeristenpolitie (een speciale politiedienst gericht op toeristen en toeristische faciliteiten). Zij kunnen u precies vertellen wat de openingstijden zijn en op welke dagen de bezienswaardigheden gesloten zijn. Vaak is dat op maandag.

Voor specifieke informatie kunt u altijd terecht bij de GNOT (Griekse nationale organisatie voor toerisme) in Nederland, België en in Griekenland:   

Hulpdiensten in Griekenland

Net als bij ons is het algemene alarmnummer 112 ook in Griekenland van kracht.  

De ANWB Alarmcentrale heeft een steunpunt in Athene. Het adres hier van is: Leoforos Syngrou 228 17672 Kallithea tel. 0030 210 9522700

fax. 0030 210 9522965 

U kunt met autopech 24 uur per dag terecht bij ELPA, de Griekse Wegenwacht. Het telefoonnummer hiervan is 124.

10 prachtige bestemmingen in Griekse Eilanden