Griekse Eilanden

Swipe

Auto of brommer huren

De gemakkelijkste, maar zeker niet de goedkoopste manier om een eiland te verkennen, is met een huurauto. Wilt u ter plekke een auto huren dan moet u minimaal een jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en moet u ouder zijn dan 21 jaar. Bij sommige verhuurbedrijven is de minimumleeftijd zelfs 23 jaar. Meestal zit de verzekering bij de prijs inbegrepen, maar voor schade aan banden en de onderkant van de wagen moet u zich meestal apart bijverzekeren. Lees wat de verzekering betreft de kleine lettertjes van het huurcontract goed door, want dit verschilt van bedrijf tot bedrijf!

Kinderzitjes en gordels

Kinderzitjes zijn te huur, maar vaak maar beperkt voorradig. Wilt u zeker zijn, neem dan een eigen zitje mee. Kinderen mogen niet op de voorbank. Voor de achterbank gelden in Griekenland (nog) geen specifieke regels. De gordel is ook in Griekenland verplicht. De wegen zijn in Griekenland niet zo goed onderhouden als bij ons. Het asfalt is ook gladder en dat betekent, vooral na een fikse regenbui, uitkijken. Griekse chauffeurs staan bekend als vrij roekeloze rijders.

Wegen

Behalve op de grote eilanden zijn er niet zoveel snelwegen op de Griekse eilanden. Binnen de bebouwde kom geldt een snelheidslimiet van 50 km p/u en buiten de bebouwde kom mag u 70 tot 90 km p/u rijden. Op de snelweg geldt een maximum van 100 tot 120 km p/u. De politie controleert vaak streng op overtredingen. Begaat u een overtreding en wordt u gesnapt dan moet u cash een flinke boete betalen.

Brommer huren

Voor het huren van een bromfiets moet u tegenwoordig naast een autorijbewijs ook een bromfietscertificaat hebben. Bij brommers van 50 cc of meer is een geldig motorrijbewijs verplicht.

 Een brommercertificaat kunt u aanvragen bij het postkantoor. Dit kan overigens wel enkele weken duren. Een helm is verplicht. Tankstations zijn overal in grote getale te vinden. Ze zijn wel op zondag gesloten.

10 prachtige bestemmingen in Griekse Eilanden