Ibiza

Swipe

Ibiza

Meer dan zon zee en strand

Het eiland biedt de vakantieganger veel meer dan alleen zon, zee en strand. Bekende schrijvers en kunstenaars als Harry Mulisch, Jan Cremer en Cees Notenboom voelden zich thuis op Ibiza en hielden hier hun vakantie. Het is een eiland waar tolerantie en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. In hun voetsporen volgden hippies uit de gehele wereld. Tegenwoordig zijn het vakantiegangers van allerlei pluimage die voor hun vakantie naar Ibiza reizen. Een wandeling door de oude binnenstad van Ibiza-stad (Eivissa), de hoofdstad van het eiland, is een wandeling door de tijd. In de smalle straatjes van Ibiza-stad strijden schilderachtige straatjes en trappetjes, scheve winkels en woningen, eeuwenoude vestingmuren en 's werelds bekendste Punische dodenstad om uw aandacht. De stad is de bakermat van de vrije adlibmode, een frisse en ongedwongen stijl met soms een vleugje erotiek.

Klimaat

Op het eiland Ibiza heerst het Middellandse-Zeeklimaat. Het heerlijke van het weer is dat de temperaturen aan de kusten worden getemperd door een zeewind en in het gebergte door de hoogteligging. De zomers kunnen dus warm zijn, maar de temperaturen op Ibiza worden altijd getemperd door een dagelijks waaiende zeewind. Het interessante van het weer op Ibiza is dat het niet veel temperatuurswisselingen kent en het weer dus heel gelijkmatig is.  In de wintermaanden liggen de temperaturen hoger dan in de rest van de Balearen. Vandaar dat u het eiland kunt bezoeken in het voorjaar, de zomer, het najaar en de winter.

Uitgaan

Ibiza is voor feestvierend Europa de plek om de vakantie door te brengen. Het uitgaan in Ibiza met haar beroemde clubs en discotheken is een feest voor een ieder die graag de nachtelijke uren op Ibiza in feestend gezelschap doorbrengt. De clubs gaan om 16.30 uur open en sluiten hun deuren rond de klok van 06.00 uur, afhankelijk van het seizoen en de betreffende party, nachtclub of discotheek. De beroemdste DJ’s van Europa laten hun muziek knallen in discotheken en nachtclubs. Uitgaan op Ibiza is voor velen een onvergetelijke ervaring! Natuurlijk is er ook een rustiger avondleven op Ibiza of kunt u een casino bezoeken.

Stranden

Waar in de wereld vindt u tachtig fijnkorrelige stranden zo dicht bij elkaar? Natuurlijk op Ibiza!  Het bijzondere is dat de stranden nooit ver van u verwijdert zijn. En als u daar eenmaal bent, dan kunt u genieten van de zon, de zee en het strand. U kunt op de stranden zonnen op een ligstoel, zwemmen in de warme zee of gewoon genieten van verse vis op één van de vele terrasje op een aantrekkelijk en bezienswaardig strand.

Badplaatsen

Rondom Ibiza-stad vindt u de bekende badplaatsen Playa d'en Bossa, Figueretas en Talamanca. Geen wonder dat velen hier hun vakantie vieren. Fraai stranden, gecombineerd met aantrekkelijke badplaatsen en Ibiza-stad altijd dicht bij! De grootste badplaats is echter San Antonio met haar aantrekkelijke oude binnenstad. Anderen bezoeken Santa Eularia del Riu ofwel Santa Eularia, een van de rustigere badplaatsen op Ibiza met een heel eigen Spaanse sfeer. In het zuiden ligt de kleine badplaats Cala Llonga. Dit strand en deze badplaats worden veel bezocht door families met kinderen. Langs de noordkust vindt u de aantrekkelijke badplaats Portinatx en Puerto de Sant Miguel (Port de Sant Miguel).  Andere bekende en minder bekende badplaatsen zijn Cala Vadella, Es Figueral, Calas de San José, Cala Llenya  en Port d'es Torrent.

Goede reis!

Ronnie Rokebrand

Vakantie kids ibiza
Foto Onze Ibiza Expert
Onze Ibiza Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen, waaronder een reishandboek over Ibiza, een eiland dat hij graag en veelvuldig bezoekt. Slechts weinigen beseffen dat 40% van het grondgebied op het eiland Ibiza onder de lokale natuurbeschermingswet valt.

Foto Rother wandelgids Ibiza
Rother wandelgids Ibiza

AUTEUR ROLF GOETZ, LAURA AGUILAR EN ULRICH REDMANN

€16,95

De Rother wandelgids Ibiza bevat 32 wandelingen voor zowel de beginnende als de ervaren wandelaar.

* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Ibiza