Ibiza

Swipe

80 Stranden op Ibiza

Wat wil je nog meer? 80 stranden om uit te kiezen op een betrekkelijk klein en overzichtelijk eiland. Dat is wat Ibiza jou te bieden heeft. De stranden variëren van fijnkorrelige zandstranden om heerlijk te kunnen genieten van zon, strand en zee, tot kiezelstranden waar je meestal fantastisch kunt snorkelen. Waar je ook op Ibiza bent, er is altijd een aantrekkelijk en bezienswaardig strand in de buurt, vaak vergezeld van een goed visrestaurant met een heerlijk terras dat uitkijkt op de aanstormende golven. Bekend zijn natuurlijk de zandstranden van Figueretas, Platja d’en Bossa en Talamanca in de omgeving van Ibiza-stad.

Playa d'en Bossa

Beroemd is het strand bij Playa d'en Bossa in de vorm van een halve circel. Het staat bekend als Platja de Ses Salinas en is vernoemd naar de zoutmeren in het zuiden van Ibiza. Het ligt op het zuidelijkste puntje van het eiland. Het strand wordt afgezoomd door een klein en aantrekkelijk pijnbomenbos. Het is een echt party-strand, zoals u zult merken aan de muziek die uit de bars schalt. Bekende gasten als Jade Jagger en Kate Moss drinken hier hun cocktails in de Sa Trinxa Beach Bar.

Cala Vadella

Cala Vadella is een prachtige baai. Het ligt dicht bij Es Vedra Island. In een adembenemend landschap kun je in een bijna afgesloten baai zwemmen, snorkelen of windsurfen of gewoon genieten van het aanwezige voedsel in een van de aanwezige restaurants.

San Antonio

Als je in San Antonio bent kun je een boottocht boeken naar Cala Conta en Cala Basa. Deze twee stranden behoren tot de beste in de omgeving van San Antonio. De boot voert je langs de aantrekkelijke en bezienswaardige kustlijn van San Antonio. Het water is meestal rustig en ondiep en dus geschikt voor families met kinderen. Cala Conta is een bijzonder aantrekkelijk strand. Op zondag heeft u pech, dan vaart alleen de boot naar Cala Basa, wat overigens ook een heerlijk en bezoekwaardig strand is. Cala Salada is een strand dat populair is bij de bevolking van Ibiza met een uitstekend restaurant.

Overige Stranden

Ibiza heeft echter nog meer fantastische stranden, waarvan een aantal ongetwijfeld tot de beste in het Middellandse zeegebied behoren. Ben je op zoek naar rustige stranden, die slechts zelden bezocht worden, dan kun je het beste naar het noorden van het eiland rijden. Bekend zijn de stranden Xarracca, Rencli de S'illot en  Xuclar. Cala Xarraca is een lang zandstrand. Het ligt een beetje afgelegen, maar het is zeker een bezoek waard, vooral omdat je hier buiten het toeristenseizoen haast niemand ziet en je het strand bijna voor jezelf hebt.

Op bijna alle stranden (platja in het Catalaans of playa in het Castiliaans) kunt u een strandstoel met parasol huren. Er zijn op Ibiza eveneens stranden waar u naakt kunt zonnen en zwemmen. Dit zijn de volgende naaktstranden: Platja Es Cavallet, Ses Salinas (deels naakstrand, niet officieel), Platja de Aqua Blanca (deels naaktstrand) en het allerlaatste deel van Platja d'en Bossa (niet officieel).

Strandenoverzicht

Stranden Ibiza-stad

Platja de Talamanca;

Platja de Ses Figueretas (enkele kleine stranden met pieren; langs het strand loopt een gezellige promenade);

Platja d'en Bossa (langste strand van Ibiza; insiders gaan naar het deel dat bekend staat als Waikiki- en Cocobeach; het allerlaatste deel is naaktstrand).

Stranden Sant Josep

Platja d'en Bossa;

Platja des Cavalett (lang zandstrand met duinen; niet druk; deels naaktstrand);

Platja de Ses Salines (fraai strand; veel duinen; populair bij de plaatselijke bevolking en dus druk in het weekend);

Platja des Codolar;

Es Bol Nou;

Cala Jondal (=Cala Yundal; fraai strand, alleen bereikbaar met een auto);

Es Xarcu;

Cala des Cubells;

Cala d'Hort;

Cala Carbó;

Cala Vadella (klein fraai zandstrand in een baai; redelijk druk; geschikt voor kinderen);

Cala Moli (zand- en kiezelstrand; niet overvol);

Cala Tarida (lang zandstrand; ook met een bootje bereikbaar vanuit Sant Antoni);

Cala Codolar;

Cala Conta (Platges de Comte; ook per bootje bereikbaar vanuit Sant Antoni);

Cala Bassa (vlak zandstrand; geschikt voor kinderen; ook per bootje bereikbaar vanuit Sant Antoni);

Port des Torrent.

Stranden Sant Antoni

Es Pouet;

Platja de San Antonio o de S'Arenal;

Caló des Moro;

Cala Gració y Cala Grassioneta;

Cala Salada.

Stranden Santa Eularia

Platges de Santa Eulèria;

Cala Nova;

Cala Llonga (vlak zandstrand; druk, maar geschikt voor kinderen; ook per bootje bereikbaar vanuit Santa Eulèria vanaf het einde van de boulevard);

Platja des Canar;

Cala Llenya;

Platja des Figueral;

Platja de Ca'n Martina;

Cala Pada (ruim zandstrand met op loopafstand enkele kleinere strandjes; ook per bootje bereikbaar vanuit Santa Eulèria vanaf het einde van de boulevard);

Calo de S'Alga;

Platja de S'Argamassa;

Platja des Niu Blau;

Cala Boix;

Cala Mastella;

Canal d'en Marti (Pou des Lleó);

Aigua Blanca/Es Palier des Camp;

Platja deS'Estanyol.

Stranden Sant Joan de Labritja

Port de Sant Miquel/Cala des Moltons/Es Pas de S'llla;

Cala de Portinatx;

Cala de Sant Vicent;

Cala de Benirrès;

Cala Xarraca;

S'lllot des Renclf;

Cala Xuclé;

Cala d'en Serra.

Frankrijk > Hautes-Pyrénées > Gouaux-Standplaats

Camping Le Ruisseau

De camping ligt aan een route naar Spanje (D929). De staanplaatsen bevinden zich deels langs een beekje met snelstromend water, deels op...

v.a. 72.20 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ibiza