Ibiza

Swipe

Badplaatsen

San Antonio

Hetzelfde geldt voor de grootste badplaats van het eiland Ibiza, de badplaats San Antoni de Portmany ofwel San Antonio. De badplaats San Antonio is populair bij toeristen, maar het is tevens de op twee na grootste gemeente van Ibiza.  Het bijzonder van San Antonio is dat het ook een oude binnenstad bezit; u vindt deze in de directe omgeving van de 14e-eeuwse Església de Sant Antoni, in de schaduw van de hotels.

Playa d’en Bossa

De meest bekende badplaatsen liggen in de directe omgeving van Ibiza-Stad. Het zijn de badplaatsen Playa d'en Bossa, Figueretas en Talamanca. Zij worden ook veel door toeristen uit Nederland en België bezocht en staan in de meeste online en offline reisgidsen van de Nederlandse en Belgische reisorganisaties.  Langs het twee kilometer lange strand van Playa d'en Bossa (Platja d'en Bossa) staan daarom ook veel hotels en appartementencomplexen. Naast de voordelen van het brede zandstrand van Playa d'en Bossa ligt het ook dicht bij Ibiza-stad. Het centrum van de stad ligt op een afstand van slechts drie kilometer van Playa d'en Bossa.

Figueretas

Eigenlijk gelden dezelfde voordelen van Playa d’en Bossa voor de badplaats Figueretas. Ook in Figueretas zijn het hotels en appartementencomplexen die het aangezicht van de badplaats bepalen. Een verschil is dat hier niet sprake is van een lang strand, maar dat de stranden van Figueretas zijn opgedeeld in zes delen, slechts gescheiden door stenen pieren. En ook vanuit Figueretas loopt u snel naar de binnenstad van Ibiza-stad; een kaarsrechte winkelstraat loopt lineaal recht naar de binnenstad van Ibiza-stad.

Talamanca

Ook de badplaats Talamanca en het Playa de Talamanca liggen in de directe nabijheid van Ibiza-stad, om precies te zijn aan de overzijde van de haven. U kunt rondom de haven naar Talamnanca wandelen, maar ook gebruik maken van de Talamanca-ferry die de pier in Ibiza-stad verbindt met de badplaats Talamanca en het gelijknamige strand.

Santa Eularia del Riu

De badplaats Santa Eularia del Riu, kortweg Santa Eularia genoemd, is de op één na grootste plaats op Ibiza. De badplaats Santa Eularia del Riu is niet alleen populair bij families, maar is tevens een van de rustigere badplaatsen op Ibiza met een heel eigen Spaanse sfeer. Ten noorden van Santa Eularia del Riu liggen een aantal fraaie stranden  met een aantal kleinere badplaatsen, waaronder Es Cana en het idyllisch gelegen badplaatsje S'Argamassa.

Cala Llonga

In het zuiden van Ibiza ligt de kleine badplaats Cala Llonga met haar diep landinwaarts lopende zandstrand dat zeer geschikt is voor kinderen. Ook in  Cala Llonga is het goed toeven en bent u ver verwijdert van de discogeluiden in en rondom Ibiza-Stad.  Het woord Cala in de naam van deze badplaats geeft al aan dat Cala Llonga aan een cala ofwel een kleine baai ligt. Zoals eerder vermeldt is de kleine badplaats Cala Llonga zeer geschikt voor families, vooral met kleine kinderen.

Portinatx

Ook langs de noordkust vindt u relaxte badplaatsen, zoals de badplaatsen Portinatx en Puerto San Miguel. Natuurlijk vindt u ook cafés, restaurants, watersportmogelijkheden en discotheken, maar de sfeer is meer ontspannen dan in de omgeving van Ibiza-Stad. In de badplaats (Cala de) Portinatx staan enkele waterglijbanen die voor kinderen aantrekkelijk zijn. Verder bezit het plaatsje Portinatx vier fraaie zandstranden, waaronder het strand Arenal Gros, het strand Arenal Petit, het strand Racó de sa Imatge en het strand Port de Portinatx.

Puerto San Miguel

Puerto San Miguel ofwel Port de Sant Miguel heeft een breed zandstrand afgezoomd met een rand van grote rotsen. De badplaats Puerto San Miguel is zowel populair bij families als bij koppels op zoek naar stillere plekjes. De haven van Puerto San Miguel ligt direct aan de noordelijke kust van Ibiza, op een afstand van vijf kilometer het gelijknamige dorp San Miguel. De badplaats Puerto San Miguel is omgeven door een fraai en bezienswaardig landschap en is een aanrader voor diegenen die op hun vakantie op zoek zijn naar rust.

Cala Vadella

Cala Vadella is een prachtige baai dat dicht bij Es Vedra Island ligt. De badplaats Cala Vadella bezit een klein fraai zandstrand in een baai. Hoewel het redelijk druk op het strand van Cala Vadella kan zijn is het zeer geschikt voor familievakanties met kinderen.

Overige badplaatsen Ibiza

Andere stranden die veel door toeristen bezocht worden zijn Es Figueral, Calas de San José, Cala Llenya  en Port d'es Torrent. Ibiza bezit niet minder dan tachtig aantrekkelijke stranden, van verlaten en rustig tot zeer populaire en druk bezochte stranden. Geen wonder dat de badplaatsen van Ibiza in geheel Europa een grote bekendheid genieten. Dat neemt niet weg dat er een keuze in badplaatsen is voor ieders budget en ieders interesse.

10 prachtige bestemmingen in Ibiza