Ibiza

Swipe

Gezondheid

Voor u Vertrekt

Reizigers die regelmatig medicijnen gebruiken wordt aangeraden te zorgen voor een in het Engels gestelde verklaring, waarin hun ziekte en de daarbij behorende geneesmiddelen staan omschreven.

Pas de inhoud van uw medicijndoos aan de eigen behoefte aan, maar zorg in elk geval voor een middel tegen diarree zoals Imodium-capsules, pijnstillende tabletten, jodium, verbandmiddelen, pleisters, een schaar, een pincet en een koortsthermometer. Voorts is het van belang dat u in de zomerperiode een desinfecterende huidcrème bij u heeft. Op het warme Ibiza gaan kleine wonden (zoals bijvoorbeeld stuk gekrabte muggenbulten) gemakkelijk ontsteken. Het gebruik van een desinfecterende huidcrème (bijvoorbeeld Nestosyl of Cetaflex) op deze oppervlakkige wonden kan in veel gevallen het ontstaan van ontstekingen voorkomen.

Tijdens uw Reis

De gezondheidszorg op Ibiza is goed. Het verpleegkundig personeel en de dokters zijn even vakkundig opgeleid als in de rest van Europa, u hoeft zich dus geen zorgen te maken als u van hun diensten gebruik moet maken. De meesten van hen spreken Engels. Als u een dokter nodig heeft, dan kunt u het best hotel vragen of zij er een willen laten komen.  

Bent u zeer ernstig ziek of zwaargewond, dan moet u naar Palma  de Mallorca vervoerd worden; alleen daar staat specialistische apparatuur. Verder zijn er veel huisartsen en privé-klinieken op het eiland. Zij rekenen bijna altijd contant af met hun patiënten.

Reisverzekering

Vraag altijd om een rekening, zodat u later de kosten bij uw verzekering kunt verhalen. Zorg dat u een goede reisverzekering voor de duur van uw vakantie afsluit en informeer bij uw ziekenfonds of particuliere verzekeringsmaatschappij welke formulieren u eventueel nodig hebt ingeval van ziekte.

In geval van nood

In geval van nood kunt u het volgende telefoonnummer bellen; 112 (u kunt ook in het Duits of Engels spreken). U kunt hier voor noodgevallen terecht.

Apotheken en EHBO-posten

Overal op het eiland zijn EHBO-posten (casa de socorro) en apotheken (farmécias) alwaar u uw medicijnvoorraad kunt aanvullen. Apotheken zijn geopend: maandag t.e.m. vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur en van 17.00 tot 20.00 uur ('s winters van 16.00 tot 19.00 uur), zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. Ze zijn herkenbaar aan een groen kruis aan de gevel of op een uithangbord. Op de buitendeuren van de apotheken hangt een mededelingenbord met daarop het adres van de apotheek die avond- of weekenddienst heeft.

Appartementen Pyr Fuengirola

Appartementen Pyr Fuengirola ligt vrijwel aan de promenade van Fuengirola, tegenover het schitterende zandstrand en de jachthaven. Met diverse gezellige restaurants, bars,...

v.a. 399.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ibiza