Ibiza

Swipe

Kranten en Tijdschriften

Kranten

De kranten verschijnen in het Spaans. Naast de dagbladen van het vasteland verschijnen de volgende kranten op het eiland Ibiza: Diario de Ibiza, Prensa de Ibiza, Baleares, El Mirador en Totama. De laatste drie genoemde dagbladen verschijnen op alle eilanden van de Balearen, terwijl de eerste twee alleen op Ibiza verkrijgbaar zijn.

De Diario de Ibiza heeft een Engelstalig zusje (Ibiza Now) en een Duitstalig broertje (Ibiza Heute). Op zondagen heeft de Diario de Ibiza een veelgelezen bijlage (La Voz de ibiza) met boeiende verhalen over het eiland. De Nederlandse dagbladen 'de Telegraaf', het 'Algemeen Dagblad' en (soms) de 'Volkskrant' en de Belgische dagbladen 'Het Laatste Nieuws' en de 'Gazet van Antwerpen' kunnen in alle badplaatsen en in Ibiza-stad worden gekocht. U vindt ze in de kiosken in de toeristencentra. Ze zijn van de vorige dag.

Tijdschriften

Een Engelstalig weekblad met veel advertenties is Es Mercat, terwijl de Ibiza Nou om de twee weken verschijnt. De Nederlandstalige tijdschriften zijn van de afgelopen week. Een veelgelezen Engelstalig dagblad is de International Herald Tribune. De Amerikaanse tijdschriften Time en Newsweek zijn ook op Ibiza verkrijgbaar.

10 prachtige bestemmingen in Ibiza