Ibiza

Swipe

Verkeersregels

Verkeerstekens

Op de Balearen worden de internationale verkeerstekens gebruikt. Wanneer u een voorrangsweg nadert ziet u een afwijkend bord: een gele driehoek met een rode rand met daarop de woorden ceda el paso, het betekent: voorrang verlenen. Als bij verkeerslichten zowel het groene als oranje licht brandt, betekent dit: houd u gereed om te stoppen. Voorts hebben alle voertuigen van het openbaar vervoer op gelijkwaardige wegen en kruisingen voorrang, ook als zij van links komen! Op bergwegen bent u verplicht om te claxonneren bij onoverzichtelijke bochten. Het dragen van autogordels is verplicht. Verkeersovertredingen moeten contant worden betaald. Houd u op Ibiza aan de regels voor parkeren: men controleert streng, met name in plaatsen die veel door toeristen bezocht worden. Huurauto's worden veelvuldig weggesleept, zodat men er zeker van is dat u de parkeerovertreding betaalt. U draait dan bovendien op voor de (hoge) kosten van het wegslepen. Verder heeft men de beruchte wielklem geïntroduceerd.

Alchol in het verkeer

Het is verboden een voertuig te besturen indien zich meer dan 0,8 promille alcohol in het bloed bevindt. Voor bestuurders van vrachtauto's, tankauto's en dergelijke, bussen en taxi's gelden strengere regels. 

Een ongeluk op Ibiza

Als men een ongeluk krijgt, dan komt het incidenteel voor dat men de betrokken auto's in beslag neemt en de chauffeur arresteert, totdat men meer duidelijkheid heeft gekregen over de toedracht van het ongeluk. Informeer in dat geval onmiddellijk uw verzekeringsmaatschappij zodat zij een borg kun-nen betalen. Het is daarom verstandig om alleen een auto te huren die all-risk verzekerd is! (seguro contra accidente). Voor een inzittendenverzekering (seguro de ocupantes) moet u extra betalen. Als u motorpech heeft, dan moet u onmiddellijk contact opnemen met de verhuurmaatschappij. 

Maximum snelheid 

In de bebouwde kom geldt een maximale snelheid van 60 km/uur voor al het verkeer, voor bromfietsers 40 km/uur. Bromfietsers mogen geen duopassagier vervoeren (zie ook 'Brommer- en motorverhuur'). Op alle andere wegen mogen personenauto's en motorfietsen niet harder dan 90 km/uur rijden (tenzij anders aangegeven), voor autobussen geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur en voor vrachtwagens en auto-caravan-combinaties 70 km/uur. Men is verplicht een helm te dragen als de motorinhoud hoger is dan 125 cc. Bij een lagere cilinderinhoud is het dragen van helm alleen verplicht op wegen buiten de bebouwde kom. U moet er op Ibiza rekening mee houden dat men in het algemeen agressiever rijdt dan u in Nederland en België gewend bent Wees er verder attent op dat autob( stuurders regelmatig 'vergeten' o hun richtingaanwijzer aan te zetten. Afstanden vanaf Ibiza-stad: Santa Eulèri" 16 km; Cala Sant Vicent 30 km; Portinatx 28 km, Sant Miquel 18 km; San Antoni 15 km; Cala Tarida 20 km; Cal des Cubells 18 km; Es Canar 21 km en Talamanca 2 km. 

10 prachtige bestemmingen in Ibiza