Eten
De olijventeelt
Toerisme en landbouw zijn de grootste bronnen van inkomsten op Kreta. De olijventeelt is het belangrijkst. Kreta is overdekt met miljoenen olijfbomen. Iedere familie heeft wel een veld met olijfbomen. De olijfolie van Kreta wordt als de beste ter wereld beschouwd. De olijvenpluk die van november tot en met februari plaatsvindt is een echte happening.Wijnen en fruit Kreta
Ook de wijnen van Kreta staan in hoog aanzien. Verder worden er tomaten, uien, paprika’s, (water)meloenen en kiwi’s verbouwd, veelal in kassen. In en rond de toeristische badplaats Malia worden ook bananen gekweekt. Fruit groeit er ook in overvloed aan de bomen, zoals citroenen, sinaasappelen, mandarijnen en vijgen. Honing wordt ook veel geproduceerd.
Rakí
Rakí (tsikoudiá) is dé drank op Kreta. In oktober wordt het goedje overal gestookt. Het drinken van de eerste rakí gaat gepaard met veel gefeest.Het Kretenzische eten is gezond
Het Kretenzische eten is wereldberoemd omdat het onder meer vanwege het overvloedige gebruik van olijfolie, groenten en peulvruchten zo gezond zou zijn. Gerechten uit Kreta staan op de menukaarten in heel Griekenland. Op de vlaktes en in de bergen grazen miljoenen schapen en geiten die worden gebruikt voor vlees en kaas.Algemene informatie
Het 5-sterrenhotel Mediterranean Beach Resort is zeer luxe en gebouwd volgens de normen van een traditioneel eilanddorp aan de Middellandse Zee. Het straalt een...
Aegean Melathron is een luxe 5-sterrenhotel gelegen in het prachtige gebied van Chalkidiki in Kallithea. Dit is een gezellig plaatsje op het Griekse...
Dorian Inn is gelegen in het hart van Athene, omringd door vele bezienswaardigheden die makkelijk te voet te bereiken zijn. Er zijn...