Kreta

Swipe

De slag om Kreta

Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft de bevolking van Kreta zwaar afgezien. Tijdens de Slag om Kreta, de luchtaanval van de Duitsers om Kreta te veroveren op 25 april 1941, lieten de Kretenzers nog eens zien uit welk hout ze gesneden waren. Mannen, vrouwen en kinderen streden uitgerust met jachtgeweren, dolken en messen aan geallieerde zijde mee tegen de enorme Duitse invasie. Het kwam de bevolking duur te staan. Hele dorpen werden als wraak door de Duitsers uitgemoord en vernietigd.

Heldhaftige monniken

Ook hier weer speelden monniken een grote rol in het verzet. De kloosterlingen hielpen veel geallieerde soldaten ontsnappen. Het moge duidelijk zijn dat de Kretenzers een heldhaftig en trots volkje vormen dat erg op zijn vrijheid en onafhankelijkheid gesteld is. Niet voor niets was de slogan van de bekende vlakbij Heraklion, de hoofstad van Kreta, geboren schrijver Nikos Kazantzakis ‘Ik ben geen Griek, ik ben een Kretenzer'.

Theodora Hotel

Hotel Theodora is een gemoedelijk, sfeervol hotel en is al jaren erg populair onder vele liefhebbers van Griekenland. Het hotel is gedeeltelijk...

v.a. 433 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Kreta