Kreta

Swipe

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer op Kreta is erg goed geregeld, de Kretenzers reizen namelijk veel en vaak met de bus. Met de bus kunt u vrijwel overal komen. De meeste oude bussen op Kreta zijn inmiddels vervangen door splinternieuwe touringcars met airconditioning, wat het reizen per bus een stuk aangenamer maakt.

Vanuit praktisch elke plaats kun je de bus nemen en het is ook lekker goedkoop reizen. Stapt u langs de weg in, ga dan gewoon zitten. Er komt vanzelf iemand bij u langs om een kaartje te verkopen. In grotere plaatsen kun je bij het lokale busstation terecht voor tickets en tijden. Het tijdschema is niet altijd helemaal betrouwbaar en ook met haltes wil nog wel eens creatief worden omgesprongen. Op sommige tijden (rond de middag als iedereen zich naar huis spoed om te eten en siësta te houden) kan het erg druk zijn op de bus en dan is het vechten om een zitplaats. Maakt u een lange reis, dan kunt u het beste tickets kopen op het centrale busstation. Op de verschillende busstations zijn brochures met recente bustijden te krijgen.

Taxi's zijn in grotere plaatsen beschikbaar en ze zijn goedkoper dan bij ons. Bepaal wel altijd van te voren de prijs om niet voor verrassingen te komen te staan. Vaak zijn er vaste prijzen voor een rit van punt A naar B. Dat kan bij de taxi standplaats aangegeven staan op een bord. Toch is het slim om de prijs met de chauffeur te bespreken want u zult niet de eerste zijn die veel meer moet betalen omdat de informatie op het bord zogenaamd verouderd is of niet geldt in het hoogseizoen.

Verder zijn er overal havens met bootverbindingen naar eilandjes voor de kust, verweg gelegen eilanden en andere havenplaatsen op het eiland Kreta.

10 prachtige bestemmingen in Kreta