Kreta

Swipe

Gevaren

De vele bergwegen op Kreta hebben vaak haarscherpe bochten en weinig vangrail. 's Avonds en 's nachts is er vrijwel geen verlichting en is het er dus aardedonker. Een tripje door de bergen kunt u dus beter 's ochtends plannen want de duisternis valt altijd vroeger dan verwacht. In de bergen is het ook uitkijken geblazen voor (berg)geiten die soms zomaar in groep met of zonder herder op de weg lopen en rotsblokken die op of langs de weg liggen.

Ook de witte strepen zijn niet altijd betrouwbaar en kunnen plotseling ophouden of een tikkeltje scheef lopen. En ondanks het feit dat de Griekse overheid streng optreedt tegen alcohol in het verkeer, hebben veel Kretenzische chauffeurs daar lak aan en gaan toch met een slok op de weg op. Er wordt soms ook nogal roekeloos gereden door de bewoners die natuurlijk meer gewend zijn aan het bochtige wegenstelsel.

In de stadjes is het vaak – meestal op de uitgaansdagen – een gekrioel van brommertjes en motoren die de verkeersregels vaak aan hun laars lappen.

10 prachtige bestemmingen in Kreta