Lanzarote

Swipe

Duurzaam toerisme

In korte tijd groeide Lanzarote uit van onbekend eiland tot vakantieparadijsje waar ieder jaar talloze vakantiegangers neerstrijken, aangetrokken door het aangenaam zonnige klimaat.

Het stereotype beeld van overvolle stranden met op de achtergrond uit de grond gestampte bebouwing geldt echter niet zozeer voor Lanzarote. De eilandsregering koos voor geleidelijke ontwikkeling van het toerisme met respect voor de omgeving en lokale tradities; excessen trachtte het te voorkomen. 

De afgelopen jaren kwam in alle goede bedoelingen wel enigszins de klad. De bouw van vakantiewoningen was niet te stuiten en de wetgeving hield de snelle ontwikkelingen niet bij. Echter, tot 2010 is er een toeristische bouwstop afgekondigd zodat de regering zich kan beraden over hoe het verder moet met het eiland. Vandaar dat aan de randen van met name Playa Blanca zoveel onafgebouwde complexen te zien zijn, een treurig gezicht.

Gelukkig heeft de rest van het eiland zijn rurale ziel behouden en is Lanzarote buiten de badplaatsen nog steeds een oord van stilte en rust.

10 prachtige bestemmingen in Lanzarote