Lanzarote

Swipe

Eettradities

Ontbijt

In de hotels van Lanzarote wordt natuurlijk een ontbijt (desayuna) voor de gasten geserveerd maar de bevolking zelf drinkt meestal alleen een kop koffie na het opstaan. Rond 9.30 uur is het dan tijd voor een tweede kop koffie of thee met een zoet broodje.

Vissers ontbijten wel met calamares (inktvisringen) in licht beslag gefrituurd. Een ander traditioneel ontbijt zijn de Spaanse churros, gefrituurde, met suiker bestrooide langwerpige beignets die je in een kom koffie met melk of dikke chocolademelk dompelt. Niet zo goed voor hart en bloedvaten waarschijnlijk maar wel erg lekker.

Lunch

De lunch (almuerzo) is voor veel inwoners van Lanzarote de belangrijkste maaltijd van de dag en bestaat uit drie gangen. Spreekt een uitgebreide warme lunch je aan, bezoek dan rond 14 uur een restaurant in een vissersdorp of een van de plaatsen in het binnenland. Vaak kun je er voor een bescheiden bedrag voortreffelijk eten.

Diner

De avondmaaltijd (cena) blijft beperkt tot een licht hapje, niet eerder geserveerd dan 21 uur. Tenminste, zo gaat het vaak op het Spaanse vasteland. Op de Canarische Eilanden heeft men zich aangepast aan de Noord-Europese gewoontes, vooral in de badplaatsen. Verwacht daarbuiten echter niet dat je in een restaurant om zes uur ’s?avonds aan tafel kunt. Om zeven uur ben je de eerste gast.

Heb je ’s ?middags uitgebreid gegeten dan heb je ’s?avonds wellicht genoeg aan een salade of wat tapas-gerechtjes. Daarvoor kun je al vroeger op de avond terecht in een van de tapasbars.

10 prachtige bestemmingen in Lanzarote