Gofio
Naast vis en vlees keren lokale producten als tomaten, uien en aardappels in vele gedaantes terug in de traditionele keuken van Lanzarote. Hetzelfde geldt voor geitenkaas, vers of juist wat ouder en harder. Het basisvoedsel gofio zul je echter zelden op een restaurantmenu aantreffen.
Gofio was het hoofdvoedsel van de oorspronkelijke eilandbewoners en wordt eeuwen later nog steeds gewaardeerd. Het is een meelmengsel van graan (gerst, tarwe, maïs, maar ook rijst en erwten werden gebruikt) dat op een open vuur licht geroosterd wordt en daarna gemalen tussen de stenen van een windmolen. Met water, melk of wijn wordt er ten slotte een brijachtig deeg van gemaakt dat vroeger door arme boeren gegeten werd als ‘dagelijks brood’. Het was lang houdbaar en vulde de maag goed.
Inmiddels heeft ‘echt’ brood de rol van gofio overgenomen. Gofio wordt nog als bijgerecht gegeten, in broodjes verwerkt of als bindmiddel in de soep gebruikt.
Eten en drinken
Het 4-sterrenhotel Allsun Los Hibiscus in Costa Adeje straalt een heerlijk luxe en comfortabele sfeer uit. Het hotel heeft een Canarische bungalowstijl...
Vakantie
8-daagse Vakantie naar 8 daagse cruise Canarische Eilanden met Madeira in
Appartementencomplex Riosol biedt door haar terrassenvormige bouw een schitterend uitzicht op de haven en de zee van Puerto Rico. Faciliteiten van het complex...