Kaas
De geitenkaas van Lanzarote is niet te versmaden, al moeten zelfs de eilanders toegeven dat die van Fuerteventura superieur is. Je eet het als broodbeleg, als hapje tussendoor met wat olijven of in een salade.
De manier waarop de kaas bewaard wordt (in varkensspek bijvoorbeeld) en de gebruikte kruiden bepalen de smaak en de kleur. Die met een gele en rode korst zijn wat harder dan degene met een witte korst. De hardere varianten zijn langer houdbaar.
Op Lanzarote zijn bijna geen koeien en koeienmelk is buiten de supermarkt niet te krijgen. Verse geitenmelk is er volop, maar dan weer juist niet in de supermarkt, daarvoor moet je naar de geitenboer.
Eten en drinken
Het 4-sterrenhotel Allsun Los Hibiscus in Costa Adeje straalt een heerlijk luxe en comfortabele sfeer uit. Het hotel heeft een Canarische bungalowstijl...
Vlakbij het strand en op ca. 1,5 km. van het centrum van Jandia. Het 4-sterren OCCIDENTAL Jandia Playa beschikt over 2 ruime zwembaden,...
Het 3-sterren HG Cristian Sur is een bekend appartementencomplex in Los Cristianos. De appartementen van Cristian zijn verdeeld over verschillende gebouwen en liggen...