Kaas
De geitenkaas van Lanzarote is niet te versmaden, al moeten zelfs de eilanders toegeven dat die van Fuerteventura superieur is. Je eet het als broodbeleg, als hapje tussendoor met wat olijven of in een salade.
De manier waarop de kaas bewaard wordt (in varkensspek bijvoorbeeld) en de gebruikte kruiden bepalen de smaak en de kleur. Die met een gele en rode korst zijn wat harder dan degene met een witte korst. De hardere varianten zijn langer houdbaar.
Op Lanzarote zijn bijna geen koeien en koeienmelk is buiten de supermarkt niet te krijgen. Verse geitenmelk is er volop, maar dan weer juist niet in de supermarkt, daarvoor moet je naar de geitenboer.
Eten en drinken
Voor strandliefhebbers is Fuerteventura Playa in Costa Calma een echte aanrader! Zoals de naam al doet vermoeden is dit een heerlijk strandhotel,...
In het hart van Playa de las Americas vind je het 3-sterren aparthotel KN Columbus. Binnen een paar minuten sta je op...
Het door palmbomen omringde Oasis Dunas bevindt zich in de kustplaats Corralejo op een van de Canarische Eilanden: Fuerteventura. Deze accommodatie heeft...