Lanzarote

Swipe

Lanzarote in de 21e eeuw

Lanzarote, destijds door César Manrique de ‘Assepoester van de Canarische Eilanden’ genoemd, was in de naoorlogse jaren een armetierig oord dat pas weer tot bloei kwam met de komst van het toerisme. Alle factoren die het leven op Lanzarote generaties lang moeilijk maakten, zonnewarmte, droogte en lavagrond, bleken de bron van nieuwe welvaart. Het bood velen een welkom alternatief voor het harde boerenbestaan.

Het toerisme is sinds de laatste decennia van de 20e eeuw (na modernisering van het vliegveld en de bouw van een ontziltingsfabriek) de grootste bron van inkomsten (80%). Het eerste chartervliegtuig landde in 1970 met aan boord 189 Noorse vakantiegangers. Nu verwelkomt Lanzarote elk jaar bijna twee miljoen bezoekers, op de vlucht voor de regen en kou (of juist voor de hitte) in eigen land.

In de drukste weken overtreft het aantal toeristen op Lanzarote het aantal eilandbewoners vele malen. Bijna de helft komt uit Groot-Brittannië, de rest uit Spanje, Duitsland en andere Europese en Zuid-Amerikaanse landen. Sommigen besluiten te blijven en kopen een stuk land en een (tweede) woning of nemen deel aan timeshareprojecten.

10 prachtige bestemmingen in Lanzarote