Lanzarote

Swipe

Gezondheid

Voorzichtig met de zon

Voor Lanzarote zijn geen vaccinaties nodig. Er komen geen exotische ziektes voor en de kans dat je ziek wordt is klein. Gevaarlijke dieren zijn er ook niet. Grootste gevaar voor de gezondheid vormt de zon die heel intens kan branden, vooral in het zuiden van Lanzarote. Door de immer waaiende wind merk je het nauwelijks maar een flinke verbranding is zo opgelopen, zelfs op bewolkte dagen. Een bruin kleurtje is fijn maar een overmaat aan zon veroorzaakt huidkanker. Zoek daarom tijdens de heetste uren van de dag een schaduwrijke plek op. Vermijd wel alcoholische dranken in de brandende zon – je droogt dan extra snel uit.

Ziekenhuizen

Het grote staatsziekenhuis van Lanzarote is gevestigd in San Bartolomé aan de weg naar Arrecife, Hospital General de Lanzarote, Calle Terra, tel. 928 801 636. Puerto del Carmen en Costa Teguise hebben ook een klein ziekenhuis. Verder zijn er (privé)klinieken verspreid over het eiland. Sommige zijn 24 uur per dag geopend. De kwaliteit van de gezondheidszorg is overal goed en veel artsen spreken Engels. Heb je de hulp van een dokter of tandarts nodig dan zul je contant moeten afrekenen. Bewaar de nota’s zodat je ze later kunt declareren bij de ziektekostenverzekering.

Apotheek

Alle grotere plaatsen op Lanzarote beschikken over een apotheek (farmacia) waar je ook terecht kunt voor medisch advies bij niet-ernstige klachten. Dit gaat sneller en is goedkoper dan een bezoek aan de dokter. De meeste medicijnen zijn bij de apotheek zonder recept te koop. Apotheken zijn herkenbaar aan een groot groen kruis aan de gevel. 

10 prachtige bestemmingen in Lanzarote