Lanzarote

Swipe

Souvenirs

Voordelig shoppen

De Canarische Eilanden vormen sinds de toetreding van Spanje tot de EU niet langer een belastingvrije zone. Toch zijn benzine, sigaretten, alcohol en parfum nog steeds aantrekkelijk geprijsd. Hetzelfde geldt voor elektronica (camera’s, cd-spelers en dergelijke) waar je ook nog op kunt afdingen. Wees er wel op bedacht dat er veel ‘namaak’ tussen zit.

Kunstnijverheid

Wat is er zoal te koop op Lanzarote? Een leuk aandenken zijn de kunstnijverheidsartikelen die overal te koop zijn, zoals met fijn zand versierde voorwerpen, pottenbakkersartikelen, vaak gebaseerd op traditionele Guanchen-ontwerpen en manden en hoeden van palmbladeren. Of misschien neem je liever een timple mee naar huis, zo’n kleine vijfsnarige gitaar. Bezoek hiervoor de timple-werkplaats in Teguise. Ook de winkel van Casa Museo del Campesino en de zaterdagmarkt en werkplaatsen in Haría zijn goede plekken voor de aanschaf van ambachtelijke producten.

Delicatessen

Voor de hand liggen natuurlijk de plaatselijke delicatessen zoals geitenkaas, aloëproducten, cactusjam en cactuslikeur of een fles malvasía-wijn. Ook leuk om mee te nemen is een potje mojo of de lentejas de Lanzarote, een klein en smakelijk linzensoort.

Kunst 

Liefhebbers van moderne kunst mogen de galeries niet missen. Hier zijn werken van kunstenaars van Lanzarote en soms van andere Canarische Eilanden te koop. Een reproductie van César Manrique is ook nooit weg. Deze zijn verkrijgbaar in de Manrique-winkel van de Fundación César Manrique en de filialen op het vliegveld, en in Puerto del Carmen (naast het toeristenbureau).

Sieraden

Souvenirwinkels verkopen sieraden waarin lavasteen en de edelsteen olivijn (olivine) is verwerkt. Deze olijfgroene steen wordt gevonden op Lanzarote. Muziekliefhebbers tenslotte, zullen blij zijn met een de cd van de Canarische groep Los Sabandeños. 

Zie ook de informatie over verboden souvenirs

10 prachtige bestemmingen in Lanzarote