Lanzarote

Swipe

Stranden

De bijna 200 km lange kustlijn van Lanzarote is grotendeels rotsachtig maar tussen de rotsen liggen tientalle kleine en grotere stranden. Sommige hebben vulkanisch (zwart) zand maar de meeste zijn donker- of lichtgeel. Een aantal is aangelegd met geïmporteerd zand. De stranden zijn overal schoon en het zeewater is helder.

De bekende toeristenstranden liggen in het oosten en zuiden rond Costa Teguise, Puerto del Carmen en Playa Blanca. Er zijn ligstoelen en parasols te huur en muurtjes en palmbomen bieden enige bescherming tegen de wind. Mooi zijn ook de wat meer afgelegen stranden van Papagayo in het zuidoosten en de meestal verlaten stranden ten zuiden van Órzola in het noordoosten.

Op de eilandjes La Graciosa en Los Lobos zijn de stranden schitterend en onwaarschijnlijk rustig. Charco del Palo bij Mala is het officiële naaktstrand maar ook op andere stranden gaan zonaanbidders wel uit de kleren.

Voor gevorderde surfliefhebbers zijn de stranden van Famara en La Santa aan de westkust aantrekkelijk. La Santa heeft een sportcomplex en een windsurflagune. Famara is breed, wild en winderig (zeg maar stormachtig) en beroemd vanwege zijn ruige breekgolven. Om te zwemmen is de zee er minder geschikt.

Hoofdstad Arrecife heeft een eigen strand: Playa del Reducto. Het heeft mooi zacht zand en ondanks de nabijheid van de stad kreeg het strand een blauwe vlag-waardering.

De volgende stranden zijn hondenvriendelijk: Playa de Las Coloradas (ook wel Playa el Afre genoemd) in Playa Blanca; Playa de Guacimeta bij de luchthaven in Playa Honda; en Playa Guacimeta in Ayuntamiento de Tías. Verder is er een leuk voetpad van Punta Mujeres naar Jameos del Agua met veel mogelijkheden voor de honden om in het water te spelen. Verder kunt u met uw hond van Arrieta naar Charco del Palo wandelen.

10 prachtige bestemmingen in Lanzarote