Lanzarote

Swipe

Surfsport

Op Lanzarote zijn veel surfers, windsurfers en kitesurfers te vinden. Niet zo gek want het eiland heeft dankzij de passaatwind de ideale condities voor de surfsport. Lanzarote heeft zelfs de beste ‘waves’ van de Canarische Eilanden en wordt beschouwd als een van de beste surflocaties in de wereld, voor zowel amateurs als profs.

Er zijn talloze surfcentra waar je terecht kunt voor materiaal en lessen. De beste maanden zijn mei, juni, juli en augustus, dan staat er de meeste wind. Beginners kunnen de rest van het jaar ook goed terecht.

Aan de noordwestkust vormt het stadje Caleta de Famara, kortweg Famara de thuishaven van een kleine maar fanatieke surfgemeenschap. Krachtige golven en harde wind maken de omgeving ideaal voor gevorderde bodyboarders. Er zijn surfshops en eenvoudige accommodatie. Surf- en yoga-kampen voor vrouwen zijn te boeken bij WaveSisters

Windsurfers zoeken hun heil bij La Santa verderop aan de westkust, of aan de andere kant van het eiland bij de trendy surfshops van Costa Teguise. Las Cucharas bij Costa Teguise is het bekendste windsurfersstrand. Ervaren windsurfers gaan graag naar de stranden bij Jameos del Agua, zo’n 20 km ten noorden van Costa Teguise. De tamelijk wilde, lange golven breken hier in verschillende secties op een rif waar je eerst overheen moet klauteren. Ook de kust bij Órzola op de noordpunt van het eiland vormt een uitdaging voor gevorderden. Geheel ongevaarlijk is het daar in de harde wind tussen de scherpe rotsen niet.

Kitesurfen (of kiteboarden zoals het ook wordt genoemd), daar moet je wel wat lef voor hebben. Kitesurfen kan onder andere bij het surfstrand van Caleta de Famara. Ga voor lessen of materiaal naar Costa N-Oeste, Tel: 928 528 597.

10 prachtige bestemmingen in Lanzarote