Lanzarote

Swipe

Telefoon

Canarische telefoonnummers hebben negen cijfers, ook wanneer je lokaal belt. De nummers op Lanzarote beginnen altijd met 928, behalve mobiele nummers. Bel je vanuit Nederland of België naar Lanzarote, toets dan eerst 0034 voor Spanje en dan het negencijferige abonneenummer.

Mobiele telefoons zijn over het algemeen goed te gebruiken op de Canarische Eilanden. Netwerken: Movistar of Airtel (van Vodafone). Informeer bij je provider naar de prijzen en voorwaarden. Meestal moet je ook betalen voor binnenkomende telefoontjes. Sms’en is een stuk goedkoper.

Geen mobieltje? je kunt op Lanzarote ook voordelig bellen vanuit een locutorio (telefoonkantoor) of in een van de telefooncellen. De telefooncellen werken op munten of een telefoonkaart, soms ook op een creditcard. Telefoonkaarten (tarjetas telefónicas) zijn verkrijgbaar bij kiosken, supermarkten en postkantoren. ’s ?Avonds na 22 uur en op zondagen gelden lagere tarieven.

Uit het hotel bellen kan natuurlijk ook maar dat is een stuk duurder. Bel je naar huis toets dan eerst 0031 voor Nederland (0032 voor België) en vervolgens het kengetal en het abonneenummer zonder de eerste nul. Wil je de ontvanger laten betalen voor het gesprek vraag dan een collect call aan via Tel: 900 9900 31 (Nederland) of Tel: 900 9900 32 (België). 

10 prachtige bestemmingen in Lanzarote