Lanzarote

Swipe

Winkels, markten en supermarkten

In iedere stad of dorp van Lanzarote is een supermarkt of minimercado te vinden. Vooral de grote Hiperdino’s zijn prima uitgerust voor de dagelijkse boodschappen. Hier zijn verse groenten, brood, kaas, vlees en wijn verkrijgbaar. Je kijkt je ogen uit op de visafdeling waar enorme vissen in allerlei kleuren op het ijs liggen. Alcohol en sigaretten zijn in deze winkels goedkoper dan op het vliegveld. Voor vers brood en zoetigheden kun je in sommige plaatsen ook terecht in bakkers-winkels.

Grote winkelcentra met mode- en schoenenzaken zijn te vinden in Puerto del Carmen (onder andere Biosfera) en Playa Honda (Deiland). Deze zijn elke dag tot 21 of 22 uur geopend. In de souvenirwinkels kun je je arm kopen aan van alles, van foeilelijke superkitch tot smaakvolle sieraden en leuke kunstnijverheid. 

Er zijn ook verschillende markten waar van alles te koop is: •, Arrecife: woensdag, 9.30-14 uur (boulevard) •, Costa Teguise: vrijdag, vanaf 18 uur (Pueblo Marino) •, Playa Blanca: woensdag en zaterdag, 9 -14 uur (Marina Rubicón) •, Playa Honda: zaterdag, 9.30-14 uur (centrum) •, Teguise: zondag, 10-14 uur (centrum) •, Haría: zaterdag, 10-14 uur (centrum).

De zondagsmarkt in de oude hoofdstad Teguise is de grootste. In Teguise zijn de rest van de week ook aardige boetieks en winkels geopend met onder andere producten uit Afrika, net weer even anders dan wat er in de winkels aan de kust te koop is. 

Binnenkort naar Lanzarote?

10 prachtige bestemmingen in Lanzarote