Lanzarote

Swipe

Leuk om te doen met kinderen

Op Lanzarote is van alles te beleven voor kinderen. Denk aan een kamelentochtje in Timanfaya Nationaal Park en bezienswaardigheden zoals Cueva de los Verde, het kasteel Santa Bárbara bij Teguise en het huis van César Manrique waar de bomen door het plafond groeien. 

Aan de kust zijn allerlei watersportmogelijkheden, een paar minigolfbanen en het waterpretpark Agualava bij Playa Blanca, dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. Vermijd liever het sterk verouderde waterpark bij Costa Teguise. 

In de haven van Puerto Calero ligt een knalgele onderzeeër klaar voor een Submarine Safari. Deze vertrekt vier keer per dag rond 10, 12, 14 en 16 uur. Reserveren is noodzakelijk, minimaal twee dagen van tevoren. Dit kan o.a. op www.submarinesafaris.com, Tel: 928 512 898.

Rancho Texas www.ranchotexaslanzarote.com; Tel: 928 841 286 is een groot attractiepark met een wildwestthema, net buiten Puerto del Carmen aan de weg richting het vliegveld. Kinderen kunnen er paardrijden, rondrennen in een indianendorp met echte wigwams, kanoën of op zoek gaan naar schatten in de goudmijn. Onlangs werd er ook een dierentuin geopend en wie wil kan in het water van nabij  kennismaken met zeeleeuwen. 

Paard- en kameelrijden kan ook bij Lanzarote a Caballo aan de weg tussen Yaiza en Macher, Tel: 928 830 314, www.lanzaroteacaballo.com.

Oudere kinderen doe je vast een plezier met een middagje karten, bijvoorbeeld bij Gran Karting, even ten westen van het vliegveld, Tel: 619 759 946; www.grankarting.com.

Dierenliefhebbertjes kunnen terecht in het Guinate -Tropical Park in het noorden van Lanzarote, Tel: 928 835 500. O.a. apen en talloze exotische vogels zijn in dit park ten zuiden van Yé bijeengebracht. Dagelijks geopend van 10 tot 17 uur. Daar niet zover vandaan, net buiten het stadje Órzola ligt Las Pardelas, een ecologische boerderij waar kinderen de dieren mogen voeren en van alles te weten komen over de natuur van Lanzarote. Een ritje op een ezel behoort tot de mogelijkheden. 

10 prachtige bestemmingen in Lanzarote