Lanzarote

Swipe

Uit eten

Langs de promenades van de grote badplaatsen voeren talloze eetgelegenheden van wisselende kwaliteit een heftige concurrentiestrijd. Deze restaurants hebben zich aangepast aan het Noord-Europese ritme en zijn ook vroeg in de avond open. Het betreft vaak middelgrote gelegenheden met een uitgebreide kaart, al zul je de ‘echte’ Canarische keuken er zelden aantreffen. Zoals in menig ander vakantieoord kun je er terecht voor een steak, schnitzel, ‘fish and chips’ of een pizza.

Ook de Chinese, Japanse, Indiase en Griekse keukens zijn vertegenwoordigd. Liefhebbers van fastfood kunnen in Puerto del Carmen of Playa Honda hun maag vullen bij een paar bekende hamburgerketens en Nederlanders met heimwee gaan naar ‘The Flying Dutchman’ voor een kroketje of frikadel.

Leuker is het natuurlijk om de lokale keuken te ontdekken. Ga hiervoor naar de restaurantjes in de vissersplaatsen Arrieta, Órzola en El Golfo of plaatsen in het binnenland, zoals Teguise, Yaiza en Nazaret (Lagomar). Trendy ‘fusion’- restaurants en dergelijke moet je er niet verwachten maar voor heel redelijke prijzen eet je er vis of vlees in Canarische stijl. De porties zijn royaal: oor sommigen zal een voorgerecht of salade al meer dan genoeg zijn. Ook voor een avondje dineren in stijl zijn er op Lanzarote genoeg adressen te vinden. 

10 prachtige bestemmingen in Lanzarote