Lanzarote

Swipe

Autohuur

Je vindt op Lanzarote autoverhuurders op iedere straathoek en de benzine is niet duur. Hoe langer je huurt, hoe goedkoper het dagtarief wordt. Speelt geld geen rol dan valt een jeep of cabrio te overwegen, ideaal in dit klimaat. Wil je meteen bij aankomst op Lanzarote over een auto beschikken, regel ’t dan al vooraf in Nederland. Vaak is dit ook het voordeligst. Internationale bedrijven zoals Herz, Europcar en Avis zijn vertegenwoordigd op de luchthaven, evenals een paar lokale verhuurders.

Een Nederlands rijbewijs in combinatie met een geldig identiteitsbewijs en een creditcard is voldoende voor de Canarische Eilanden. Kijk de auto goed na voordat je wegrijdt en check het reservewiel. Noteer het telefoonnummer van de verhuurder voor het geval je pech krijgt. In geval van een aanrijding: noteer naam en adres van de andere partij en geef dit door aan de autoverhuurder. Zijn er problemen, laat dan de politie komen.

Laat niets van waarde in de auto liggen en parkeer niet op verlaten plekken. Bij tankstations kun je uitsluitend contant afrekenen. Loodvrij heet sin plomo. ‘s Avonds na 22 uur en op zondag na 14 uur zijn de meeste benzinestations gesloten. De stations nabij het vliegveld kennen ruimere openingstijden.

10 prachtige bestemmingen in Lanzarote