Las Vegas

Swipe

Geografie

De stad Las Vegas ligt in het zuiden van de staat Nevada in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Het is de grootste stad van de staat en de hoofdstad van Clark County. De totale bevolking bedraagt bijna 2 miljoen, waarvan er meer dan 500.000 in de stad Las Vegas wonen. Op het moment is het ook nog eens de snelst groeiende plaats wat bevolking betreft.

Las Vegas behoort tot de metropool Las Vegas–Paradise, NV MSA en is gelegen in een woestijn, tussen bergen en uitgestrekte natuurgebieden.

Het klimaat van Las Vegas kenmerkt zich door droge, hete zomers en milde winters.

De metropool wordt onderverdeeld in de volgende steden, ook wel regio’s genoemd: Paradise, Downtown, Summerlin, Centennial Hills, Green Valley, Nellis Air Force Base, Chinatown, Sunrise Manor, Palms, Aliante/Sun City, Whitney, Spring Valley, Henderson. Daarvan zijn vooral Paradise, met The Strip aan de Las Vegas Boulevard, een deel van Downtown en de omliggende natuurgebieden, zoals de Grand Canyon, geliefd bij bezoekers.

Het grootste vliegveld van de stad is McCarran International Airport. Daarnaast is er in en rond Las Vegas een prima netwerk van het openbaar vervoer.

10 prachtige bestemmingen in Las Vegas