Las Vegas

Swipe

Paspoort, Visum en Douane

U hebt een geldig paspoort (met chip) nodig om de Verenigde Staten in te mogen. Het paspoort moet minimaal geldig zijn tot en met de terugreis naar Nederland. Alle kinderen, ook baby’s en kinderen moeten in het bezit zijn van een eigen paspoort. Een identiteitskaart en ook het bijschrijven van kinderen in paspoorten van hun ouder(s) is niet toegestaan. Ook noodpaspoorten worden niet geaccepteerd.

Visum

Wanneer u maximaal 90 dagen in de Verenigde Staten blijft, heeft u als Nederlander geen visum nodig. Dit valt onder het visum ontheffingsprogramma (Visa Waiver Program). Het Visa Waiver Program is gekoppeld aan een elektronische toestemming (ESTA), die vooraf aangevraagd dient te worden.

ESTA

Alle reizigers die zonder visum de Verenigde Staten binnen willen, moeten toestemming ontvangen om het land in te mogen. Uw reis mag maximaal 90 dagen duren en u gaat er voor zaken of vakantie heen. Deze toestemming krijgt u, minimaal 72 uur voor u vertrekt, via het zogenaamde Electronic System for Travel Authorisation (ESTA). Zonder toestemming via ESTA kan de toegang tot het vliegtuig worden ontzegd. Voor een goedgekeurde aanvraag betaalt u $14,00. Mocht de aanvraag worden afgewezen dan betaalt u $4,00 administratiekosten.

Mocht u de Verenigde Staten via Canada of Mexico binnenkomen, dan is het niet nodig om toestemming via ESTA aan te vragen. U hoeft dan aan de grens slechts een douane aangifte formulier (I-94) in te vullen.

Voor het invullen van een ESTA formulier gaat u naar de website: https://www.esta.cbp.dhs.gov/esta/

Douane

Sinds de aanslagen van 2001 heerst er in de Verenigde Staten een strenger douane beleid. Het is verstandig om koffers niet op slot te doen, want de inhoud wordt door de douane bij aankomst op het vliegveld gecontroleerd. Persoonlijke bezittingen, kleding, fototoestellen, toiletartikelen en dergelijke zijn vrij van invoerrechten en verder mag u 200 sigaretten of 50 sigaren, 1 liter aan alcoholhoudende drank en geschenken ter waarde van maximaal 100 dollar belastingvrij invoeren. U mag in ieder geval geen drugs, fruit, planten, loterijkaartjes, vlees, pornografie, vleesproducten, zaden en zuivelproducten invoeren.

Wanneer u in het vliegtuig zit krijgt u twee formulieren uitgereikt. Een I-94 Visa Waiver formulier (bevestiging van aankomst en vertrek) en een Customs Declaration formulier (de zogenaamde douane aangifte). Op het laatste formulier dient u persoonlijke gegevens, de duur van de reis, verblijfplaats en het doel van de reis aan te geven. Daarnaast vult u in of u geldbedragen of andere zaken heeft aan te geven. De douane aangifte levert u in bij de douane, nadat u langs de immigratiebeambte bent gegaan en uw bagage heeft opgehaald.

Verloren Bagage

Mocht u iets hebben verloren op het vliegveld McCarran dan belt u met telefoonnummer: +1 (0) 702-261-5134. Voor verloren voorwerpen in het openbaar vervoer belt u naar: +1 (0) 800-228-3911.

Kortingskaarten attracties

Wanneer u van plan bent veel bezienswaardigheden te bezoeken is het handig om de Las Vegas Power Pass aan te schaffen. Met het pasje krijgt u één of meerdere dagen gratis toegang tot wel 30 attracties. Ook kunt u meestal direct doorlopen of staat u minder lang in de rij. Bij de pas krijgt u een boekje met nuttige informatie, inclusief openingstijden, transport- en contactinformatie.

Ook de Las Vegas Bite Card is aantrekkelijk, hierbij krijgt u korting bij verschillende restaurants, bars, clubs, shows, tours, spa’s, golfclubs en attracties. U kunt beide kaarten online kopen of bij één van de Visitor Information Centers.

10 prachtige bestemmingen in Las Vegas