Las Vegas

Swipe

Vervoer

Het is mogelijk om met een (huur) auto rond te rijden in Las Vegas, maar omdat u zich waarschijnlijk voornamelijk in The Strip en Downtown zult begeven is het zeker niet noodzakelijk. Het kan wel handig zijn om een auto voor één of meerdere dagen te huren als u één van de natuurgebieden, zoals Grand Canyon en Red Rock, of de Hoover Dam wilt bezoeken.

Mocht u een auto willen huren zorg er dan altijd voor dat u de auto bij het verlaten goed afsluit en geen waardevolle zaken in het zicht laat (neem ze het liefst met u mee). Ook is het verstandig om de auto op een goed verlichte en waar mogelijk beveiligde parkeerplaats te stallen.

U kunt een auto huren bij de luchthaven van Las Vegas. Er zijn ook een aantal verhuurbedrijven in de stad zelf. Controleer wel goed of er beschadigingen aan de auto zijn en laat dit vastleggen. Zo voorkomt u nare en vaak kostbare verrassingen achteraf.

Er is geen metro in Las Vegas, maar er zijn voldoende prima andere mogelijkheden wat openbaar vervoer betreft. Er rijden veel bussen van RTC en u kunt The Strip verkennen met een monorail. Ook rijden er shuttlebussen langs The Strip.

Veel hotels bieden daarnaast shuttlebus-services, die u van het vliegveld halen en er ook weer naartoe brengen.

U kunt verder gebruik maken van taxi’s. Deze staan langs de hele Strip geparkeerd. Wanneer het bordje op het dak verlicht is, heeft de taxi dienst en kunt u er gebruik van maken.

En nogmaals: waarschijnlijk zult u vooral The Strip en een deel van Downtown bezoeken. Dit zijn afstanden die u prima wandelend af kunt leggen.

Bus Las Vegas

Er rijden meerdere bussen door The Strip, Downtown en de omringende gebieden van Las Vegas. Degene die alleen maar langs The Strip rijdt en op heel veel plekken stopt, heeft 24 uur dienst en wordt ‘The Deuce’ genoemd.

Een andere route is de ‘Strip & Downtown Express’, deze stopt op minder plaatsen dan de Deuce, maar ook in Downtown. Ritjes voor deze dienst kosten $6 voor een enkele rit, met overstap binnen twee uur, $8 voor een dag-pas en $20 voor een 3-daagse pas.

Expres-bus naar natuurparken, Hoover Dam, Lake Mead

Er zijn verschillende touroperators die dagtrips en excursies aanbieden naar de verschillende natuurparken, de Hoover Dam en Lake Mead. U kunt bij een Information Center of via internet meer informatie inwinnen.

Hop on/hop off bus

In Las Vegas zijn er meerdere organisaties actief die zogenaamde Hop on/Hop off diensten organiseren. U kunt met een dergelijke busrit veel van Las Vegas in een paar uur zien en er meer over te weten komen. U kunt bij een Information Center of via internet meer informatie inwinnen.

Shuttle Services Las Vegas

Veel hotels bieden een gratis shuttlebus-service aan, waar u dan gratis gebruik van kunt maken, ook als u niet in het hotel verblijft.

Wanneer u wel in het hotel verblijft zijn er ook vaak shuttlebussen die u van en naar het vliegveld brengen en halen.

Monorail Las Vegas

In Las Vegas kunt u gebruik maken van de Monorail, die op veel plaatsen langs The Strip stopt. De trein rijdt op maandag tot en met donderdag van ‘s morgens 7.00 tot 2.00 uur ’s nachts en op vrijdag tot en met zondag tot 3.00 uur ’s nachts. Ze rijden elke vijf tot tien minuten en een enkele rit kost $6,00.

Wanneer u langer gebruik wilt maken van de monorail kunt u verschillende passen aanschaffen.

•             Dag pas: $15.00;

•             3-daagse pas: $40;

•             7- daagse pas: $56.

 

Trams Las Vegas

Een aantal hotels die bij elkaar horen bieden een openbaar vervoer dienst aan per tram. U ziet al snel of uw hotel deze service heeft of kunt dit navragen bij de receptie.

Taxi Las Vegas

U kunt ook gebruik maken van een taxi, die relatief goedkoop is. Er rijden veel taxi’s die overal in The Strip staan te wachten langs het trottoir, of bij de hotels. U herkent een taxi aan het bord ‘Taxi’ op het dak van de auto. Is deze verlicht, dan kunt u de taxi aanhouden.

Een tip: Wanneer u vanaf het vliegveld instapt om naar uw hotel te worden gebracht, geef dan aan dat u via ‘Swenson Avenue’ wilt reizen en niet via de ‘Airport tunnel’. Dit is een langere rit en kost u uiteindelijk meer. Veel taxi’s proberen op deze manier (‘long hauling’ genoemd) een centje bij te verdienen, hoewel het strafbaar is.

Van en naar het vliegveld

Van en naar de luchthavens kunt u natuurlijk altijd een taxi nemen, maar het is voordeliger om met de Westcliff Airport Express te reizen. De kosten voor een eenmalige rit met deze bus bedragen slechts $2,00. De kosten voor een taxi zijn minimaal $40-$45, zonder 15% fooi.

Tip: Wanneer u met een taxi van het vliegveld naar uw hotel rijdt, meldt dan bij het instappen dat u via ‘Swenson Avenue’ wilt reizen en niet via de ‘Airport tunnel’. Dit scheelt een paar dollar en reistijd.

10 prachtige bestemmingen in Las Vegas