Los Angeles

Swipe

Los Angeles

Los Angeles is een bijzonder betoverende plaats, als je de entertainment industrie buiten beschouwing laat. Er zijn hier prachtige stranden en indrukwekkende bergen.’ Alex Pettyfer (Engelse acteur)

Los Angeles is één van de meest dichtbevolkte steden van de Verenigde Staten. Deze grote stad geniet vooral bekendheid vanwege de opnamestudio’s, de televisie- en filmindustrie en de acteurs. Het centrum van de stad bestaat voor een deel uit hoge, moderne gebouwen en villa’s, maar er is ook een groot aantal armere wijken aanwezig. Buiten het centrum vindt u bossen, stranden, bergketens met diepe valleien en een woestijn. Los Angeles is echt een stad van uitersten.

Los Angeles Algemeen

Er wonen meer dan 17 miljoen mensen in Los Angeles, waarvan ongeveer de helft uit een ander land komt. Een groot deel van deze buitenlandse bevolking heeft de Mexicaanse nationaliteit. De stad staat verder bekend om haar gay-vriendelijke opvattingen.

De gehele metropool rond Los Angeles bestaat uit Los Angeles County, Orange County en delen van Ventura County, Riverside County en San Bernardino County.

Los Angeles wordt gevormd door een aantal kleinere steden, vaak ook wel districten of regio’s genoemd, waarvan een aantal de moeite waard zijn om te bezoeken. Enkele hebben geen daadwerkelijke bezienswaardigheden, zijn soms wat onveilig en worden daarom zelden tot nooit bezocht door toeristen.

De verschillende regio’s van Los Angeles worden door de lokale bewoners meestal als volgt aangeduid: Beach Cities / LAX, Beverly Hills, Downtown / LA Metro, Hollywood, West Hollywood, Pasadena, The Valley, Santa Monica, Westside en Neighboring Regions.

De meest bezochte bezienswaardigheden in Los Angeles zijn onder andere: Hollywood, The Getty Center, The Walt Disney Concert Hall, Rodeo Drive, Beverly Hills, Mulholland Drive, Santa Monica, Franklin D. Murphy Sculpture Garden, Los Angeles County Museum of Art (LACMA), The Arboretum, Griffith Park & Observatory, Venice Beach, Malibu Beach, Warner Bros Studio Tours en net buiten de stad, in Anaheim, vindt u Disneyland.

Weer in Los Angeles

Los Angeles ligt op een heuvelachtige vlakte met de Grote Oceaan aan de west- en zuidkant. De stad wordt in het noorden en oosten begrensd door bergen, valleien en diepe kloven. Het gebied wordt gekenmerkt door een warm mediterraan klimaat met zachte, lenteachtige winters en warme zomers.

De zon schijnt een groot deel van het jaar en er valt weinig neerslag. Alleen in de eerste maanden van het jaar regent het nu en dan. Sneeuw is iets wat in Los Angeles niet bijna niet voorkomt en zelfs rond de kerstdagen is het er meestal zonnig en aangenaam. In het gebied met valleien komen af en toe stoffige windstormen voor en overstromingen met modder.

De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt tussen de 22°C en 30°C. In de winter wordt het over het algemeen niet kouder dan 13°C.

Bezienswaardigheden in Los Angeles

U kunt veel beleven en zien in Los Angeles. Omdat de bezienswaardigheden behoorlijk verspreid liggen in deze enorme stad, reist u als bezoeker van de ene naar de andere kant. Het is daarom wat minder interessant om een bepaalde wijk te bezoeken. U kunt zich beter richten op de meest populaire attracties en daar uw reisplan naar aanpassen.

De stad heeft een enorm imago hoog te houden op het gebied van film en televisie en maakt dit ook waar. Zo zijn enkele van de meest populaire attracties onder andere: de Universal Studio's, Disneyland (bij Anaheim), The Walk of Fame, Hollywood en Beverly Hills met haar beroemde acteurs en actrices.

Er zijn ook behoorlijk wat leuke en interessante en culturele uitstapjes mogelijk. Bezoek bijvoorbeeld het Paul Getty Museum en het Los Angeles County Museum of Art (LACMA).

In Los Angeles zijn een aantal prachtige brede en populaire stranden, zoals Malibu Beach, Venice Beach en Santa Monica Beach.

10 prachtige bestemmingen in Los Angeles