Los Angeles

Swipe

Musea en theaters in Los Angeles

Musea

Er zijn talloze musea in Los Angeles die de moeite waard zijn om te bezoeken. Het J. Paul Getty Museum (ook wel The Getty Center) is een paradijs voor kunstliefhebbers. U ziet hier veel kunstwerken van wereldberoemde oude meesters. Daarnaast biedt het een geweldig uitzicht over de stad.

Het Los Angeles County Museum of Art (LACMA) heeft ook een uitgebreide collectie kunst en is het grootste museum op dat gebied in west Amerika. Naast permanente en wisselende tentoonstellingen, kunt u er meer te weten komen over de ontwikkeling van de fotografie.

In het Hollywood Museum vangt u een glimp op van de geschiedenis van de showbizz. U kunt hier duizenden stukken bekijken die in films zijn gebruikt, lopen over echte filmsets en de uitgebreide Marilyn Monroe verzameling bewonderen. Wanneer u ook andere beroemdheden wilt zien is het Madam Tussauds Hollywood een leuk idee. U ziet hier de meest bekende beroemdheden in was nagemaakt, van Charlie Chaplin tot Beyonce. U mag van elk beeld foto’s nemen met uzelf ernaast. Vergeet dus vooral uw camera niet.

Een museum van heel ander orde is het Museum of Tolerance. Een indrukwekkende plek waar tolerantie en begrip worden gepromoot. Hier vindt u allerlei zaken over onrechtvaardigheid en kwaad tegen de mensheid. Van de Holocaust tot hedendaagse discriminatie, het wordt op een interactieve manier allemaal aan de kaak gesteld.

Met kinderen is het leuk om het California Science Center & IMAX Theater te bezoeken. Wetenschap en technologie worden op een spannende en interactieve wijze uitgelegd. U kunt er door verschillende natuurlijke ecosystemen lopen en van dicht bij het leven van planten en dieren bestuderen.

Theater

Ook voor een theatervoorstelling kunt u prima terecht in Los Angeles. Er zijn een aantal erg mooie podia, waar geweldige voorstellingen worden gegeven. Er zijn ook een paar locaties waar u van zogenaamde ‘cult- optredens’ kunt genieten. Een enkele keer treedt er zelfs een bekende acteur of actrice op en kunt u een heel andere kant zien van deze beroemdheden.

In het Pantages Theater worden originele Broadway shows opgevoerd, die zeker niet onder doen voor de shows die in New York worden gegeven. Het theater zelf is overigens een prachtig, historisch gebouw. Andere gelijksoortige voorstellingen kunt u zien in het Cerritos en het Orange County Performing Arts Center.

Wanneer u zeker wilt zijn van een goede voorstelling, gaat u naar een optreden van de Center Theatre Group. Dit is een cast van bekende en minder bekende artiesten, die drukbezochte voorstellingen geven in het Ahmanson Theatre en het Mark Taper Forum in het Los Angeles Music Center.

Musicals, nieuw en uitdagend werk ziet u in het UCLA, waar verschillende groepen hun werk vertonen aan een kritisch publiek.

Verder zijn er talloze kleine locaties waar minder groots opgezette en vaak ‘cult-stukken’ worden vertoond. Zulke voorstellingen ziet u bijvoorbeeld in het Santa Monica Playhouse en het International City Theatre.

Waar u wel rekening mee moet houden is dat de meeste voorstellingen alleen in het weekend worden vertoond en heel soms een aantal extra dagen gedurende de week.

10 prachtige bestemmingen in Los Angeles